NavMenu

Kako da uštedimo vodu?

Izvor: eKapija Subota, 03.11.2018. 11:59
Komentari
Podeli
(Foto: Sinisa Botas/shutterstock.com)
Čovek u proseku upotrebi 130 litara vode na dan. Za čak polovinu te utrošene vode ne mora se koristiti pitka voda, već kišnica. Na taj način jedna četvoročlana porodica godišnje može da uštedi 95.000 litara pitke vode, navodi se na sajtu Roto Alibunar.

ROTO rezervoari za sakupljanje kišnice proizvedeni su od polietilena, koji je pogodan za čuvanje pitke vode. Debljina rezervoara je od 6 do 12mm, otporan je na pritisak zemlje i spoljašnje uticaje, te zbog toga ima dug vek trajanja. Rezervoari se proizvode od originalnog (nerecikliranog) materijala - polietilena, koji se lako reciklira, čime kompanija ROTO utiče na zaštitu životne sredine. Teleskopski nastavak omogućava jednostavan pristup do filtera i unutrašnjosti rezervoara. Njegov nastavak omogućava nam da lako prilagodimo potrebnu visinu u odnosu na dubinu ukopa. Rezervoar zatvaramo plastičnim poklopcem. Ukoliko želimo povoznu površinu, odabiramo povozni poklopac koji prenosi opterećenje do 600kg.

O značaju čuvanja vode, kao obnovljivog prirodnog resursa, govori i sledeća činjenica. Voda prekriva dve trećine naše planete ali većina te vode nije pitka. Zapravo, 97% vode je u slanim okeanima, a ostatak je smrznut u ogromnim ledenim santama. Manje od 1% vode otpada na ono što koristimo za piće, kupanje i zalivanje useva i vrtova. Dakle, postoje ograničene zalihe čiste vode, a mi je počinjemo trošiti brže nego što se ona može obnoviti. Jednom kada voda postane zagađena, vrlo ju je teško očistiti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.