NavMenu

Kod Rume otvorena italijanska fabrika salate - Zaposleno 70 ljudi

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.11.2018. 20:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: apple2499/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska fabrika salate La Linea Verde otvorena je u selu Dobrinci kod Rume sa 70 zaposlenih, a u punom kapacitetu tokom trogodišnje realizacije projekta imaće 50 radnika.

Fabrika se prostire na 6.000 kvadratnih metara, proizvodiće i pakovati salatne obroke, a kako je navedeno na otvaranju, mala poljoprivredna gazdinstva imaće priliku da budu kooperanti ovog italijanskog investitora, koji je izvozno orijentisan.

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao je novinarima da je država odobrila 24 projekta u prerađivački sektor i genetsko unapređivanje stočnog fonda.

On je objasnio da je jedan od takvih projekata fabrika La Linea Verde, koja po njegovim rečima predstavlja "Juventus u prerađivačkoj industriji".

- Ovo je fabrika na selu, koja je izgrađena na mestu gde niko nije mogao da pretpostavi. Sada će poljoprivrednici koji tu žive imati i priliku da svoje povrće prodaju upravo ovoj fabrici - rekao je Nedimović.

Predstavnici Ministarstva za poljoprivredu uručili su kompaniji "La Linea Verde" ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu prava prvenstva zakupa.

To je blizu 100 hektara obradive površine za plastenike, u susednim Kraljevcima.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je da je investicija vredna 10 miliona evra u prvoj fazi.

- Ovakvi investitori i ovakve investicije u prerađivačke kapacitete preko su potrebni poljoprivredi Vojvodine i Srbije, jer se na ovaj način stvaraju preduslovi za proizvodnju finalnih proizvoda, a potom i za izvoz tih proizvoda s dodatom vrednošću - rekao je on.

Dodao je da je povrtarska proizvodnja razvijena na teritoriji opštine Ruma, gde prema podacima, postoji 1.500 hektara pod povrćem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Amazon spreman da investira u startap ekosistem u Srbiji

Kompanija Amazon spremna je da investira u startap ekosistem u Srbiji. Otvoreni smo za vaše potrebe i spremni da izađemo u susret svemu onome na čemu želite da radite - naveo je predstavnik Amazona Tomaž Olejnik i poručio da Amazon, u saradnji sa Vladom Srbije, želi da izabere grupu startap kompanija koje će doprineti razvoju društva u Srbiji. Prema njegovim rečima, ta grupa startap kompanija bi se povezala sa etabliranim partnerima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.