Izvor: Beta | Četvrtak, 01.11.2018.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završne pripreme za podizanje stubova žičare na Zlatiboru

Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)
Na Zlatiboru se obavljaju završne pripreme za postavljanje stubova žičare s kabinama - Gold gondole, čime je počela četvrta faza radova na tom objektu u koji je opština Čajetina uložila 13 mil EUR.

Radove izvodi kompanija Amiga iz Kraljeva, uz nadzor stručnjaka francuske kompanije Pomagalski.

U toku je postavljanje ankera, betonirani su temelji stubova i kada se beton osuši, u narednih 10 do 15 dana biće montirani stubovi, koji su već kod međustanice na Ribničkom jezeru.

Time su, kako je saopštilo javno preduzeće Gold gondola Zlatibor, demantovane spekulacije da je zastarela oprema za tu panoramsku žičaru dugačku devet kilometara, a da kompanija Pomagalski ne radi kako treba i da će bankrotirati.

- Oprema je nova, uskladištena je po najvišim standardima. Firma Pomagalski učestvuje u svim poslovima u vezi sa zlatiborskom gondolom. Oni imaju razumevanje za sve probleme koji su nastali zbog kašnjenja pri dobijanju dozvola, i zajedno s Opštinom Čajetina gube svoj novac jer gondola nije stavljena u funkciju, a mi moramo da se pravdamo za nešto što ne postoji - rekla je direktorka Gold Gondole Zlatibor Bojana Božanić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.