Izvor: eKapija | Sreda, 31.10.2018.| 14:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

FPM Agromehanika iz Boljevca jedini srpski izglagač na sajmu u Bolonji - Otvaraju novi pogon, osvajaju proizvodnju traktora

FPM Agromehanika DOO Boljevac kao najveći proizvođač poljoprivredne mehanizacije u jugoistočnoj Evropi i ove godine predstaviće svoje proizvode na sajmu EIMA u Bolonji, kao jedini izlagač iz Srbije.

Firma je osnovana još 1961. godine - do devetesetih godina je delovala u sklopu IMT-a, a osnovna delatnost kojom se i danas bavi jeste proizvodnja poljoprivredne mehanizacije, odnosno priključnih mašina za traktore.

U prilog uspešnog poslovanja ide i činjenica da 70% mašina koje proizvodi, FPM Agromehanika izvozi u 32 države, a svoj proizvodni program deli u četiri grupe: program za seno (linijske i diskaste kosačice, rasturači sena, sakupljači sena), sitnilice biljnih ostataka, tzv. Mulčari (voćarski mulčari, ratarski, univerzani i bočni mulčari) koji imaju primenu kako u poljoprivredi tako i u komunalnim delatnostima kao što je održavanje zelenih površina u gradskim sredinama. Zatim program za obradu zemlje (freze, rotacione drljače i vučene tanjirače) i samohodne mašine (motokultivatori, motokosačice).

FPM Agromehanika je i generalni distributer traktora marke Solis (Indijski proizvođač International Tractors Limited, Sonalika) za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

- U sadašnjoj fazi se u fabrici obavlja sklapanje traktora u polurasklopljenoj fazi, a od naredne godine krenuće i pogon za sklapanje kompletno rasklopljenih traktora, sa krajnjim ciljem da se za 2-3 godine dođe do lokalizacije bar 20% - 30% delova traktora, tj. da se određene komponente ili delom proizvode u fabrici ili drugim delom nabavljaju od domaćih proizvođača - objašnjava za eKapiju rukovodilac prodaje i marketinga FPM Agromehanike Boris Ćorović.

Na sajmu EIMA 2018 u Bolonji, gde tradicionalno izlažu mašine već nekoliko godina, prema rečima Ćorovića, premijerno će predstaviti određene modifikacije na postojećim mašinama. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.