NavMenu

Čuveni svetski kuvar Ken Frejzer dolazi u Beograd

Izvor: eKapija Petak, 10.04.2009. 09:53
Komentari
Podeli

Ken FrejzerKen Frejzer

Na predstojećem gastronomskom događaju u Beogradu, glavni sudija za ocenjivanje takmičara biće priznati međunarodni sudija WACS, gospodin Ken Frejzer iz Velike Britanije.

Organizatori manifestacija Balkanski kulinarski kup i IV "One World Culinary Chefs Competition", koje će biti održane od 21. do 23. maja 2009. godine u Beogradu uspeli su da obezbede dolazak priznatog sudije u oblasti kulinarstva i njegovo aktivno učešće u žiriju.

Prilikom poslednjeg razgovora potpredsednika Kulinarske federacije Srbije Uroša Uroševića i Keneta Frejzera, u okviru kojeg su dogovarani detalji o samom šampionatu, načinu suđenja i kriterijuma za ocenjivanje, između ostalog , gospodin Frejzer je istakao da je veoma zahvalan na pozivu te da mu je posebno drago što će biti predsedavajući sudijskog komiteta, i da svakako očekuje dobre rezultate jer veruje u potencijale novih kadrova u svetu kulinarstva, misleći na organizatore i učesnike zajedno.

Iako je Kenova ugledna karijera u svetu kulinarstva završena posle 50 godina i sa obzirom na to da je sada u penziji, on je i dalje aktivan u oblasti keteringa, u obuci profesionalnih kuvara, kao trening menadžer i konsultant.

Kao priznati internacionalni kulinarski sudija WACS, poslednji angažman je imao u suđenju na nekoliko šampionata širom Rusije i na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu 2008. godine. Prethodna učešća u sudijskim komitetima imao je na kulinarskim olimpijadama od 1996. do 2004. godine, kao i suđenja na različitim svetskim šampionatima u Moskvi, Ukrajini, Malti, Istanbulu, Ekaterinburgu, Kipru i Londonu.

- Velika nam je čast što ćemo ugostiti ovakvog priznatog stručnjaka koji će svojim prisustvom sigurno uveličati naš festival. Gospodin Frejzer će imati izvršnu sudijsku odluku koja garantuje ispravnost rezultata takmičenja kao i realnu ocenu svim našim takmičarima što će nam zasigurno pomoći da pronađemo svoje mesto na svetskoj gastronomskoj sceni - ističe Urošević.


Kenet Frejzer

Karijeru je započeo kao učenik pekar u četrnaestoj godini. Od tada je imao 33 godine rada u kraljevskoj vojsci Velike Britanije. U britanskim ambasadama u Južnoj Africi i Sjedinjenim američkim državama proveo je po 2 godine. Kao instruktor i ispitivač za kulinarstvo radio je u kraljevskoj mornarici a kasnije se pridružio prestižnom Westminster
koledžu u Londonu, gde je kao viši predavač dočekao penziju.

Bio je član, kapiten i trener Britanskog nacionalnog kulinarskog tima sa kojim se između ostalog ,7 puta takmičio na Olimpijadi kuvara. Ostvario je više od 100 zlatnih kulinarskih nagrada na različitim takmičenjima i osvojio je tri Grand Prix nagrade sa jednim hotelom.
Bio je ugledni učesnik u dizajniranju i izradi svadbene torte za venčanje NjKV princa Čarlsa i Lejdi Dajane - 1982. godine.

Član je MIH, Britanske kulinarske federacije. Obrtnička komora Londona dodelila mu je nagradu za majstora kulinarskih veština i trenutno predsedava udruženjem majstora kulinarstva. On je počasni član WACS ( Svetske asocijacije kuvarskih udruženja ) a 1978. godine ga je NjKV, Kraljica Elizabeta odlikovala kraljevskom nagradom za usluge, ketering i obuku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.