Izvor: Beta | Nedelja, 28.10.2018.| 12:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zastava oružje investira 5 mil EUR u novu halu - Početak gradnje u novembru

Ilustracija (Foto: Stoyan Yotov/shutterstock.com)
Fabrika Zastava oružje investiraće u izgradnju nove hale od 4.000 kvadrata i grejanje fabrike, od 4,5 do 5 mil EUR iz sopstvenog poslovanja, rekao je Beti direktor fabrike Milojko Brzaković.

- Strateški nam je sada najbitnije da izgradimo novu halu, projekti i tenderi su završeni. Očekujemo početak gradnje za mesec dana - rekao je Brzaković.

On je dodao da je fabrika Zastava oružja sada "prebukirana" pošto je preko 40% kapaciteta fabrike porušeno tokom bombardovanja 1999. godine.

Prema rečima Brzakovića fabrika Zastava oružje će plan poslovanja za 2018. godinu, koji iznosi 57 mil USD završiti sa realizacijom od preko 95%.

- Plan za 2019. godinu je oko 80 mil USD. Imamo ugovorene poslove skoro za celu narednu godinu - kazao je Brzaković.

On je najavio da je pred fabrikom "promišljena budućnost" odnosno ulaganje u modernizaciju tehničko-tehnoloških uslova, povećanje produktivnosti, bolje uslove rada, kao i zapošljavanje novih stotinak radnika do kraja ove godine.

Brzaković je naveo je u protekle četiri godine uloženo 15 mil EUR u fabriku Zastava oružje kao i kupovinu Zastava kovačnica iz stečaja, i da je uposleno više od 650 radnika.

U muzeju Stara livnica je u petak, 26. oktobra, svečano obeleženo 165. godina postojanja fabrike Zastava oružje i 160. godišnjica Zastava kovačnica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.