NavMenu

Neuspela licitacija odmarališta Palvil na Paliću

Izvor: Politika Nedelja, 28.10.2018. 23:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Procena stečajnog upravnika Bogdana Zagorca da postoji veliko interesovanje za kupovinu 46 apartmana u okviru apartmanskog naselja Palvil, na Paliću, nije se obistinila. Za licitaciju zakazanu u restoranu Palvila 26. oktobra, nije se pojavio nijedan potencijalni kupac.

Cena apartmana bila je od 1,7 do pet miliona dinara, koliko je bila i procenjena njihova vrednost, dok je najviša cena data za restoran u visini od 21,9 miliona dinara. Tako je propao još jedan pokušaj prodaje apartmana u vlasništvu preduzeća Palville invest koje poveriocima duguje oko 429 miliona dinara, dok je njegova vrednost procenjena na 279,9 miliona dinara.

Preduzeće Palville invest, otišlo je u stečaj početkom prošle godine, koji su pokrenula fizička lica nakon što im nisu isporučeni apartmani plaćeni 20.000 EUR. Tokom stečaja utvrđeno je da objekat Palvil, tačnije njegove četiri lamele nisu uknjižene, da nema upotrebnu dozvolu, ali i da postoji čitav niz kupaca koji poseduju dokaze o kupovini, ali nisu upisani kao vlasnici.

Pri tome, veći deo objekta je pod hipotekom Heta Real Estate koji potražuje 3,3 mil EUR. Zbog ovog duga Heta Real Estate je i pre stečaja pokušavala da proda apartmane u Palvilu posredstvom sudskog izvršitelja


U slučaju ove neuspele licitacije, hipotekarni poverilac tražio je prodaju Palvila kao celine, smatrajući da tako ima više šanse da nađe kupca, međutim, stečajni upravnik smatrao je da se prodajom pojedinačnih apartmana može postići veća konkurentnost i viša cena. Takođe je u odgovoru sudu naveo da je po objavljivanju oglasa o licitaciji imao pozitivnu reakciju zainteresovanih. Ipak, na kraju niko nije otkupio prodajnu dokumentaciju.

Podsetimo, Palvil je prvo i najveće apartmansko naselje na Paliću izgrađeno 2010. godine a kako su tada u razgovoru za Politiku rekli investitori Goran Mišković i Zoran Vojnić Tunić, namera im je bila da izgrade apartmane za biznis klasu.

Preduzeće Pallvile invest poslovalo je samo do 2014. godine a nakon toga poslovne godine u završnim računima zaključivali su sa nulom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.