NavMenu

Virtuelni asistent srpske kompanije Saga predstavljen na samitu u Berlinu

Izvor: Beta Četvrtak, 25.10.2018. 15:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Najnaprednija platforma za virtuelne asistente Weaver, koju su napravili srpski IT stručnjaci, predstavljena je na Samitu Chatbot u Berlinu.

Asistent u čijoj osnovi je veštačka inteligencija pomaže kompanijama da uspostave bolju komunikaciju sa svojim klijentima, skrate vreme čekanja odgovora na pitanja koja se postavljaju korisničkim centrima i pametnije iskoriste radno vreme svojih operatera.

Weaver je napravljen u beogradskoj kompaniji Saga, jedinom predstavniku srpske IT industrije na berlinskom Samitu.

- Od faze razvoja želja nam je bila da Weaver bude proizvod koji može da stane rame uz rame sa proizvodima vodećih svetskih kompanija. Verujemo da imamo znanja i posedujemo umeće da napravimo proizvod u Srbiji koji će biti konkurentan u celom svetu. Weaver razume i govori veliki broj jezika pa nam je to veliki adut za nastup na stranim tržištima - rekao je direktor Sage Nebojša Bjelotomić.

Kako je objašnjeno, Weaver je platforma iz koje nastaju virtuelni asistenti koji se mogu povezati sa aplikacijama za razmenu tekstualnih poruka, kao što su WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Viber, ili mogu da budu integrisani na sajtovima kompanija.

Korisnici preko njega uspostavljaju komunikaciju sa inteligentnim asistentom koji im nudi pametne odgovore na njihova pitanja, bez pomoći zaposlenih. Tokom vremena i korišćenja, "Weaver" uči nove fraze, prilagođavajući se potrebama kako kompanije, tako i njenih klijenata koji im postavljaju pitanja.

- Poseban kvalitet našeg virtuelnog asistenta je da ume da prepozna značenje pitanja, čak i ako je u njemu bilo slovnih grešaka. Takođe, 'Weaver' razume smisao konverzacije i sposoban je da vodi razgovor identičan razgovoru bilo koje dve osobe. Platforma je napravljena tako da razume svaki deo komunikacije i nije joj teško da prepozna promene i brzo odgovori na novo pitanje - rekao je Bjelotomić.

Na taj način Weaver pomaže zaposlenima u kontakt-centrima ili odeljenjima za odnose sa korisnicima u kompanijama, čiji zaposleni onda dobijaju šansu da se bave drugim poslovima, budu kreativniji i posvete više vremena unapređenju drugih oblasti poslovanja.

Platforma kompanije Saga već je našla svoju primenu – postala je deo timova u Raiffeisen banci i Societe Generale banci, a uskoro u Telekomu Srbija, a implementirana je i na najrazličitijim govornim područjima. Glasovna obrada dolazne komunikacije je u završnoj fazi, što je predstavljeno i na Samitu u Berlinu.

Kompanija Saga obeležiće sledeće godine tri decenije rada, a od 2009. godine je deo New Frontier Group – najperspektivnije grupacije ICT preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.