Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.10.2018.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemački Avista Oil za preradu otpadnih ulja proširio poslovanje na Srbiju

Ilustracija (Foto: Ensuper/shutterstock.com)
Od septembra 2018. godine udruženje industrije otpada Hrabri čistač bogatije je za još jednu članicu, kompaniju Avista Oil.

Kompanija Avista Oil A.G. je osnovana 1951. Sa sedištem u Donjoj Saksoniji u Nemačkoj. Sa približno 500.000 tona preradjivačkih kapaciteta Avista Oil A.G. jedan je od vodećih evropskih i svetskih reciklera korišćenih/otpadnih mineralnih i sintetskih ulja.

U okviru Avista Oil grupe rade tri rafinerije za preradu (re-rafinaciju) otpadnih ulja i to dve u Evropi (Nemačka i Danska) i jedna u Americi.

Osim rafinerija u okviru Avista Oil grupe su i kompanije koje se bave sakupljanjem otpadnog ulja na teritoriji zemalja u kojima se nalaze kao i transportom u rafinerije.

Od 1. septembra 2018. u okviru Avista Oil grupe osnovana je i radi Avista Oil doo Beograd.

Kao što navode iz ove kompanije, želja i namera im je da budu nosioci uspostavljanja sistema upravljanja otpadnim mazivnim uljima u Srbiji, kao i da sakupe, skladište i izvezu radi re-rafinacije što je moguće veću količinu otpadnog ulja u skladu sa važećim standardima i Zakonima EU i Republike Srbije, poštujući principe cirkularne ekonomije i održivog razvoja.

Hrabri čistač očekuje uspešnu predstojeću saradnju sa novom članicom, i već u planu ima zajedničko predstavljanje, navodi se na sajtu udruženja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.