Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.10.2018.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabrana idejna rešenja za memorijalni kompleks Cer

Ilustracija (Foto: Kartinkin77/shutterstock.com)
Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata, planina Cer će uskoro dobiti memorijalni kompleks, uz uređenje neposredne okoline budućeg objekta.

Idejna rešenja za memorijalni kompleks su već izabrana. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije izabralo je idejna rešenja za Memorijalni kompleks Cer.

Kako je navedeno na sajtu Udruženja arhitekata Srbije, do predviđenog roka predato je ukupno 18 konkursnih radova. Žiri u sastavu - akademik prof. Branislav Mitrović, arhitekta, kao predsednik, i članovi Mr Đorđe Milić, dipl. prostorni planer, Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, Milan Đurić, arhitekta, i dr Vladimir Milenković, arhitekta, izabrali su najbolje.

Fond od 1.550.000 dinara raspoređen je na jednu prvu i drugu nagradu, dve treće nagrade i dva otkupa.

Prva nagrada u iznosu od 500.000 dinara dodeljena je radu autorskog tima Workshop 4mind ARCHITECTURE, koji su činili Ilja Mikitišin, dipl.inž.arh., Igor Mikitišin, m.arh., Miljan Salata, m.arh. i Rajko Anđelić, m.arh.

Druga nagrada u iznosu od 400.000 dinara dodeljena je radu autorskog tima koji čine Dušan Stojanović, dipl.inž.arh., Pavle Stamenović, dipl.inž.arh., Bojan Jovančević, m.arh, i saradnici Andrija Vujović, b.arh., Teodora Spasić, b.arh.

Dve treće nagrade u iznosima od po 200.000 dinara dodeljene su autorskom timu koji čine Bratislav Gaković, Saša Simeunović, Vera Komarčević i spoljni saradnik Tomislav Ilić, kao i autorskom timu koji čine Branko Belaćević, dipl.inž.arh., Petar Stelkić, dipl.inž.arh., Igor Sjeverac, dipl.inž.arh. i Stefan Vasić,dipl.inž.arh.

Dva otkupa u iznosima od po 125.000 dinara dodeljena su radovima autora Milana Vujovića, dipl.inž.arh.
i timu u okviru NORMOTIC Srbija koji su činili Nikola Abramović, dipl.inž.arh., Marija Bjelić, dipl.inž.arh., Nenad Blagojević, dipl.inž.arh., Zoran Dmitrović, dipl.inž.arh., Stefan Đorđević, dipl.inž.arh., Jelena Matić, dipl.inž.arh. i Marija Radojlović, dipl.inž.arh.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.