Izvor: Blic | Sreda, 24.10.2018.| 19:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Početak izgradnje autoputa Šabac-Ruma 2019. godine

Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Izgradnja autoputa Ruma-Šabac-Loznica trebalo bi da počnu u drugoj polovini 2019. godine, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

- Do kraja godine moći ćemo automobilima da prođemo kompletnim koridorom 10 i južnim i istočnim krakom, kao i autoputem Obrenovac-Preljina. Do kraja godine očekujemo više od 55 miliona vozila na srpskim autoputevima - rekla je Mijalović u Skupštini Srbije.

Kako je navela, za projekat izgradnje autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica trenutno se radi projektno-tehnička dokumentacija, a da će se iduće godine voditi razgovori o finansiranju radova, pre svega sa Azerbejdžanom.

- Očekujemo da u budžetu za iduću godinu imamo garancije za taj projekat, a plan nam je da u drugoj polovini iduće godine počnu radovi na izgradnji predviđenih puteva - rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Osim o izgradnji puteva, u skupštinskoj raspravi o amandmanima na predlog zakona o građevinskim proizvodima, Mihajlovićeva je istakla da je taj zakon važan i zbog toga što će materijali domaćih proizvođača biti korišćeni u gradnji jeftinih stanova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.