Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.10.2018.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

FMCG Summit 22. novembra u Beogradu - Teme izvoz na rusko tržište, diskonteri, e-trgovina i razvoj kulture za inoviranje

Peti po redu FMCG Summit Beograd, koji će i ove godine, tradicionalno, biti održan 22. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu u organizaciji InStore magazina, poseban segment posvetiće izvoznom potencijalu na rusko tržište i putu domaćih proizvoda na police najvećih ruskih lanaca.

Rusko tržište, koje FMCG igrači sa iskustvom nazivaju El Dorado, još uvek je veoma segmentirano, a najvećih pet trgovaca drži 20% čitavog tržišta. Rusija je treći trgovinski partner Srbiji. Plasman srpskih proizvoda na rusko tržište karakteriše startna, cenovna i konkurentna prednost u odnosu na druge uvozne proizvode zahvaljujući jedinstvenom, preferencijalnom trgovinskom sporazumu i bescarinskom izvozu na tržište od preko 144 miliona stanovnika. Iako su pojedini domaći proizvođači uspešno plasirali svoje proizvode na rusko tržište, utisak je da možemo mnogo više, navodi organizator.

Učesnici će imati priliku da čuju iskustva krovne institucije za izvoznu podršku - Privredne Komore Srbije (Dejan Delić, direktor predstavništva PKS u Moskvi) i domaćeg proizvođa koji je uspešno zalistao svoje proizvode na policama ruskih trgovačkih lanaca - Zlatiborac (Nemanja Knežević, direktor Sektora marketinga i razvoja). Kao završni, keynote govornik, prezentaciju će održati Miodrag Borojević, predsednik Uprave ruskog trgovačkog O’Key lanca.

Kompletan pregled tema i učesnika i informacije o kotizacijama i prijavi možete pogledati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.