NavMenu

Kamera za 3D prepoznavanje lica i rešenje za popis osnovnih sredstava - "Špica" na "Tehnobank 2009"

Izvor: eKapija Sreda, 08.04.2009. 14:54
Komentari
Podeli

Biljan DimitrijevićBiljan Dimitrijević

Novine iz oblasti opreme, sisitema i rešenja za mobilno računarstvo, automatsku identifikaciju i automatsko obuhvatanje podataka predstavila je kompanija "Špica" na Međunarodnoj konferenciji i izložbi "Technobank 2009" (7. i 8. aprila) u hotelu "Continental".

Posetioci štanda "Špica" imali su priliku da vide najnoviju tehnologiju za trodimenzionalno prepoznavanje lica.

- Kamera za trodimenzionalno prepoznavanje lica je jedan od najsavremenijih uređaja za fizičku kontrolu pristupa. U pitanju je potpuno beskontaktna tehnologija, najvećeg nivoa sigurnosti. Kamera razlikuje čak i jednojajčene blizance, a radi i u potpunom mraku. Ovaj sistem može da koristi bilo koja kompanija. Najčešće ga koriste banke i kazina. Kompanijama koje imaju veći broj radnika je isplativije da koriste ovaj sistem nego sistem sa karticama - objasnio je Biljan Dimitrijević iz kompanije "Špica".

Ova kompanija je na "Technobank 2009" predstavila i rešenje za automatizovani popis osnovnih sredstava (APOS).

- To nije klasično popisivanje osnovnih sredstava već upravljanje osnovnim sredstvima jer je ceo popis automatizovan. Služi svakoj firmi jer je svaka firma obavezna da minimum jednom godišnje popiše osnovna sredstva, a primenom ovog uređaja popis je brži, jeftinijni i podaci su dostupni u realnom vremenu. Do sada imamo već 600 korisnika - rekao je Ivan Vatović iz "Šica".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.