NavMenu

Zrenjanin dobio 2,6 miliona dinara za izradu mobilnih štandova

Izvor: Zrenjaninski Utorak, 23.10.2018. 13:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: I.Vukša)Ilustracija
Bespovratna sredstva namenjena razvoju turizma na teritoriji AP Vojvodine, podsticanjem modernizacije turističkih potencijala i unapređenja pokrajinske turističke ponude na lokalu, u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara, dodeljena su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu za tekuću godinu. Sredstva su, između ostalog, dodeljena i Gradu Zrenjaninu.

Podpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić potpisali su u Novom Sadu ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Gradu Zrenjaninu u iznosu od 2,6 miliona dinara za realizaciju turističkog projekta "Izrada mobilnih štandova, klupa i kućica za izlaganje".

Radišić je istakao da Zrenjanin, osim najveće turističke manifestacije "Dani piva", tokom godine organizuje čitav niz različitih tematskih manifestacija na centralnim javnim gradskim površinama.

- Često smo u situaciji da izdvajamo značajna sredstva za iznajmljivanje, transport i postavljanje tipskih štandova i kućica od drugih organizacija, ustanova, čak i od drugih opština. Ovim projektom i saradnjom s Pokrajinskom vladom, obezbedili smo sredstva za izradu te vrste mobilijara koji će biti u vlasništvu grada i koristiti se u navedene svrhe - objasnio je Radišić.

Dodao je i da je turistički fokus Grada Zrenjanina trenutno na razvoju nautičkog i ciklo-turizma, o čemu se dosta i govorilo u prethodnom periodu, ali i konkretno uradilo.

- Revitalizacija reke Begej, uspostavljanje plovnog puta do Temišvara, uz izgradnju biciklističke staze obalom od Kleka do Srpskog Itebeja i novog graničnog prelaza ka Temišvaru, kao i izgradnja pristana, marine nedaleko od centra Zrenjanina, aktivnosti su kojima ćemo se intenzivno baviti u narednom periodu i zahvaljujući saradnji s rumunskim partnerom i sredstvima iz IPA fonda Evropske unije, siguran sam da će te kapitalne investicije biti realizovane na najbolji mogući način i u predviđenim rokovima - naglasio je Radišić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.