NavMenu

Fiat najveći izvoznik iz Srbije, slede HBIS i NIS

Izvor: Beta Utorak, 23.10.2018. 13:23
Komentari
Podeli
(Foto: I.Bezarević / eKapija)
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji tokom devet ovogodišnjih meseci bila je 3,3 mlrd EUR, a najveći izvoznik je Fiat Chrysler Automobiles Serbia (FCA), čiji je izvoz bio 599.6 mil EUR, objavilo je Ministarstvo finansija.

Na drugom mestu je HBIS grupa, vlasnica smederevske Železare, koja je imala izvoz od 581,4 mil EUR, što je za 36,5 % više nego u istom periodu prošle godine.

Naftna industrija Srbije je na trećoj poziciji sa izvozom od 346,6 mil EUR.

Slede Tigar Tyres iz Pirota sa 295,4 mil EUR izvoza, Robert Bosch iz Beograda sa 182,2 mil EUR, Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 160 mil EUR, Tetra Pak iz Beograda sa 155,8 mil EUR, Grundfos iz Inđije sa 150,8 mil EUR, RTB Bor sa 133,1 mil EUR i Leoni iz Prokuplja sa 130 mil EUR izvoza.

Na tom spisku su Hemofarm iz Vršca sa 129,8 mil EUR, Yura Corporation iz Rače sa 128,1 mil EUR, Henkel sa 123,1 mil EUR, Gorenje sa izvozom od 110,3 mil EUR i Victoria Group s 93,3 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.