Izvor: eKapija | Utorak, 23.10.2018.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počelo izmuljenje Jegričke u okviru projekta ECOWAM - Vrednost radova oko 1,8 mil EUR

Ilustracija (Foto: Dragi52 /Shutterstock)
Početkom oktobra u Parku prirode Jegrička na teritoriji Temerina i Zmajeva, počelo je izmuljenje i uklanjanje vegetacije, u sklopu projekta "Ekološko upravljanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti" – ECOWAM, INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, prenosi JVP Vode Vojvodine.

Cilj projekta je poboljšanje vodnog bilansa reke Jegričke i glavnog kanala u pograničnom regionu Mađarske i Srbije, izmuljavanjem, građevinskim radovima i uklanjanjem prekomerne vegetacije iz korita reke.

Osim toga, razviće se zajednički sistem za analiziranje i praćenje, radi očuvanja kvaliteta vode i biodiverziteta u regionu prekogranične saradnje i definisaće se dugoročna rešenja radi prevencije degradacije kvaliteta voda.

ECOWAM će doprineti razvoju regiona, sa intenziviranjem ekonomske saradnje između dve države, kroz održivo korišćenje prirodnih resursa.

Vodeći partner na projektu ECOWAM je Direktorat za upravljanje vodama u okrugu Donja Tisa, a ostala dva su Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine i Fond Evropski poslovi AP Vojvodine.

Ukupna vrednost radova iznosi oko 1,8 mil EUR, a planirano je da ceo projekat bude gotov 2019. godine, prenosi JVP Vode Vojvodine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.