Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.10.2018.| 11:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grejanje i rešenja za bolju energetsku efikasnost - Predstavljamo vam novu Temu nedelje eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Temu nedelje: Grejanje – rešenja za bolju energetsku efikasnost.

U novoj Temi nedelje pročitajte kako ćemo se grejati ove zime i koliko će nas to koštati. Saznaćete šta je najbitnije za kvalitetnije zagrevanje i na koji način se postižu najbolje uštede, kao i koliko se energije troši tokom grejne sezone u jednom prosečno izolovanom stambenom prostoru.

Sa Lorisom Basom, menadžerom kompanije Hoval, razgovarali smo o prednostima decentralizovanih sistema za ventilaciju, grejanje i hlađenje visokih hala. Rešenje Hovala štedi prostor i snižava troškove, a olakšava i projektovanje. U Austriji se pokazalo kao veoma efikasno jer je prodavnica garderobe smanjila svoje pogonske troškove za više od trećine, dok je emisija CO2 minimizovana.

Kompanija LG predstavila je inovativne LG Therma V toplotne pumpe i njihove benefite, kao i sličnosti industrija električnih vozila i HVAC (grejanje, ventilacija i klimatizacija). Therma V R32 monoblok poseduje i daljinsku kontrolu LG-ja sa novim žičanim kontrolorom, a ima i sposobnost da koristi LG SmartThinQ platformu zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, ugrađeni Wi-Fi modul i aplikaciju za pametne telefone koja nadgleda i daljinski kontroliše kompatibilne LG proizvode.

Na kraju, kompanija Viessmann vam donosi kratko uputstvo i savete kako da najefikasnije zagrejete svoj prostor, kroz spisak od deset najvećih grešaka pri grejanju koje vas skupo koštaju.

Celokupan sadržaj Teme nedelje možete pogledati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.