NavMenu

Preduzeće Uljarice Bačka gradi kompleks silosa u Tordi

Izvor: Zrenjaninski Nedelja, 21.10.2018. 11:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: travelview/shutterstock.com)Ilustracija
Odeljenje za privredu, urbanizam, putnu privredu, komunalno - stambene poslove i zaštitu životne sredine pri Opštini Žitište nedavno je javnosti učinilo dostupnom studiju uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje kompleksa silosa u Tordi. Time je i ozvaničena namera preduzeća Uljarice - Bačka iz Novog Sada da u ovom selu, na području opštine Žitište, gradi kompleks silosa kapaciteta 8 puta 1.450 kubnih metara, sa pratećim objektima.

Kako i nalaže zakon, pre početka gradnje bilo je potrebno staviti na javni uvid studiju o proceni uticaja na životnu sredinu ovog kompleksa, kao i organizovati javnu prezentaciju i javnu raspravu.

Tom prilikom je navedeno da se na građevinskom zemljištu, koje je u vlasništvu nosioca projekta, planira izgradnja silosa kapaciteta 8 puta 1.450 metara kubnih, sa pratećim objektima, kao i da se lokacija za izgradnju nalazi u katastarskoj opštini Torda i da je ukupna površina parcele 13.229 kvadrata.

Objekat će se, kako je najavljeno, sastojati od polukip platforme dužine 18 metara, sa usipnim košem i elevatorom, aspiraterske kuće sa komandnom kabinom, glavne elevatorske jame, sušare, tampon ćelije, silosa za žitarice i transportne opreme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.