Izvor: Beta | Subota, 20.10.2018.| 13:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

HBIS otvorio poslednji ciklus obuka za zaposlene u 2018.

Ilustracija (Foto: Zhao jian kang/shutterstock)
Predstavnici kompanije HBIS Grupe Srbija, bivše Železare Smederevo izjavili su da je u subotu (20.10.2018.) otvoren osmi, poslednji ovogodišnji ciklus međunarodnih obuka, pod pokroviteljstvom Ministаrstva za trgovinu Kine.

Savetnik za ekonomske i trgovinske poslove ambasade Kine u Srbiji Tang Sjaodong naveo je da je do sada organizovano 16 obuka za više od 2.500 zaposlenih u HBIS Grupi Srbija.

Po njegovim rečima te obuke "značajno su podigle nivo znanja, poboljšale sistem menadžerskog upravljanja i unapredile radne kapacitete", te da će zbog toga obuke biti nastavljene i u narednoj godini.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Branimir Stojanović rekao je da je kupovinom Železare ekonomska saradnja dve zemlje podignuta na još viši nivo, što je "otvorilo vrata i za buduće kineske investicije".

- Srbija i Kina uspostavile su sveobuhvatnu stratešku saradnju, a to potvrđuje i podatak da je Kina najveći trgovinski partner naše zemlje u Aziji. Srbija dobro razume strateški značaj inicijative "Jedan pojas, jedan put" i tu vidi šansu za svoj dalji ekonomski napredak - rekao je Stojanović.

Zamenik direktora HBIS Grupe Tangstil Vang Vende zahvalio je na podršci koju železara dobija i rekao da zahvaljujući njoj "svi radnici imaju veću motivaciju".

- Cilj je da u narednih tri do pet godina HBIS Grupa Srbija postane jedna od najboljih fabrika za proizvodnju gvožđa i čelika u ovom delu Evrope. Ciklus obuka koji danas počinje pokazuje da imamo želju za stalnim napretkom - rekao je Vang.

Organizatori obuke su Agencija za međunarodne poslovne zvaničnike (AIBO) i HBIS Group Serbia.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.