NavMenu

HBIS otvorio poslednji ciklus obuka za zaposlene u 2018.

Izvor: Beta Subota, 20.10.2018. 13:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zhao jian kang/shutterstock)Ilustracija
Predstavnici kompanije HBIS Grupe Srbija, bivše Železare Smederevo izjavili su da je u subotu (20.10.2018.) otvoren osmi, poslednji ovogodišnji ciklus međunarodnih obuka, pod pokroviteljstvom Ministаrstva za trgovinu Kine.

Savetnik za ekonomske i trgovinske poslove ambasade Kine u Srbiji Tang Sjaodong naveo je da je do sada organizovano 16 obuka za više od 2.500 zaposlenih u HBIS Grupi Srbija.

Po njegovim rečima te obuke "značajno su podigle nivo znanja, poboljšale sistem menadžerskog upravljanja i unapredile radne kapacitete", te da će zbog toga obuke biti nastavljene i u narednoj godini.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Branimir Stojanović rekao je da je kupovinom Železare ekonomska saradnja dve zemlje podignuta na još viši nivo, što je "otvorilo vrata i za buduće kineske investicije".

- Srbija i Kina uspostavile su sveobuhvatnu stratešku saradnju, a to potvrđuje i podatak da je Kina najveći trgovinski partner naše zemlje u Aziji. Srbija dobro razume strateški značaj inicijative "Jedan pojas, jedan put" i tu vidi šansu za svoj dalji ekonomski napredak - rekao je Stojanović.

Zamenik direktora HBIS Grupe Tangstil Vang Vende zahvalio je na podršci koju železara dobija i rekao da zahvaljujući njoj "svi radnici imaju veću motivaciju".

- Cilj je da u narednih tri do pet godina HBIS Grupa Srbija postane jedna od najboljih fabrika za proizvodnju gvožđa i čelika u ovom delu Evrope. Ciklus obuka koji danas počinje pokazuje da imamo želju za stalnim napretkom - rekao je Vang.

Organizatori obuke su Agencija za međunarodne poslovne zvaničnike (AIBO) i HBIS Group Serbia.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.