Izvor: Novosti | Subota, 20.10.2018.| 11:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ikea ima dugoročne planove za Srbiju - Izgradnjom Beogradskog trgovičkog centra na Bubanj potoku zaposliće još 400 radnika

Ulazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji predstavlja dugoročnu orijentaciju te švedske kompanije da ostane i širi svoje poslovanje u Srbiji, izjavio je regionalni diretor Ikee za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Lalić je za Tanjug rekao da novim ulaganjem u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra u Bubanj potoku Ikea pokazuje jednu veliku, snažnu posvećenost Srbiji i srpskoj privredi.

- Širimo naše poslovanje, kreiramo jednu komercijalnu zonu u Bubanj potoku gde je prošle godine otvorena Robna kuća Ikea, koja je, inače, uspešno završila svoju prvu godinu poslovanja na nivou od 47 mil EUR ili 5,6 milijardi dinara i udelom na tržistu od 11% - naveo je Lalić.

Kaže da Ikea planira da investira 50 mil EUR u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, kao i zapošljavanje još 400 radnika.

Time će se, kako je rekao, ukupan nivo investicija Ikee u Srbiji povećati na 120 mil EUR, a broj zaposlenih na skoro 900.

Beogradski trgovački centar u Bubanj potoku prostiraće se na 42.000 metara kvadratnih, a Lalić kaže da je plan da građevinski radovi počnu na proleće iduće godine, te da će biti potrebno 12 meseci da objekat bude spreman za otvaranje.

- Novi objekat će se nalaziti do Robne kuće Ikea. Tu smo još pre nekoliko godina kupili više zemlje nego što nam je potrebno za samu Robnu kuću, upravo imajući u vidu dugoročni razvoj - naveo je Lalić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.