NavMenu

Specijalni budžet za pametne gradove predviđen za 2019. godinu - Dostupno i manjim sredinama

Izvor: RTS Petak, 19.10.2018. 11:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NicoElNino/shutterstock.com)Ilustracija
Specijalni budžet za pametne gradove biće predviđen u okviru budžeta za inovacije za narednu godinu, rekao je za RTS ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Budžet za pametne gradove moći će da koriste, osim velikih gradova poput Beograda, Novog Sada i Niša i mali gradovi.

- Cilj je da i mali gradovi koriste digitalizaciju i postanu pametni gradovi, kako bi se omogućio bolji transport, bolje usluge kod lekara i da građani manje vremena provode u čekaonicama, da ne moraju da idu u opštinu po neki dokument već da ga elektronski dobiju - rekao je Nenad Popović za RTS.


Pred otvaranje Drugog festivala pametnih gradova koji se održava u Beogradu, Popović je rekao da se mnogi plaše da prihvate nove tehnologije, ali da one omogućavaju manje redove, manja čekanja, usluga postaje dostupnija i jeftinija i za građane i za državu.

- Digitalizacija je naša budućnost, Srbija je uhvatila korak, samo treba da nastavimo u tom procesu - rekao je Popović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.