NavMenu

Svake srede i subote u javnom prevozu u Beogradu 1 dinar za beskontaktno plaćanje

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.10.2018. 14:05
Komentari
Podeli
Svake srede i subote, počevši od 17. oktobra pa u narednih mesec dana, korisnici Mastercard i Maestro beskontaktnih kartica bilo koje banke i vlasnici digitalnih kartica u mobilnim telefonima moći će da plate svoje karte u vozilima javnog prevoza u Beogradu po promotivnim cenama od 1, 2 i 3 dinara umesto uobičajenih cena koje važe za plaćanje beskontaktnim karticama, saopštili su iz Mastercarda.

Ovu akciju sprovode kompanija Apex solution i Mastercard, uz tehničku podršku AIK Banke, a nastavlja se na rezultate koji su postignuti tokom prvog promotivnog perioda (od 15. avgusta do 15. septembra), kada je u proseku, svakog promotivnog dana ostvareno 126% više beskontaktnih plaćanja nego u danima pre kampanje, navodi se u saopštenju.

Beskontaktno plaćanje platnim karticama u javnom prevozu, kako se dalje navodi, obavlja se na isti način kao što se validiraju BusPlus karte ili obavlja bilo koje beskontaktno plaćanje u trgovinama - jednostavnim prislanjanjem kartice na donju polovinu validatora.

Plaćanje karticama u javnom prevozu je sigurno, zahvaljujući različitim mehanizmima zaštite, te se za svako plaćanje kreira jedinstveni kod koji se ne može upotrebiti za neku drugu transakciju putem iste kartice tako da se jedna karta naplaćuje samo jedanput, čak i ako se kartica slučajno prisloni više puta na terminal.


Mastercard beskontaktno plaćanje u vozilima javnog prevoza u Beogradu omogućeno je u januaru ove godine, a za sedam meseci, broj korisnika usluge koja je srpsku prestonicu svrstala među 100 gradova na svetu beleži stalni rast.

Sekretarijat za javni prevoz gradske uprave grada Beograda podržao je ovu akciju u cilju povećanja prihoda od naplate karata u vozilima javnog prevoza.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.