NavMenu

MPC Properties i Atterbury Europe počeli gradnju šoping centra na Zvezdari - Investicija vredna 110 mil EUR, otvaranje na proleće 2020. (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.10.2018. 13:26
Komentari
Podeli
Planirani izgled šoping centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis IrbijevePlanirani izgled šoping centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve
Beograd će na proleće 2020. godine dobiti još jedan moderan šoping centar, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve na Zvezdari. Kompanije MPC Properties i Atterbury Europe počele su danas realizaciju velikog zajedničkog projekta, svečanim polaganjem kamena temeljca na mestu izgradnje novog objekta koji će imati ukupnu površinu od 130.000 m2 i više od 43.000 m2 prodajnog prostora. Vrednost investicije je 110 mil EUR.

Novi šoping centar će svojom izgradnjom obogatiti sadržaj na lokaciji gde postoji potreba za modernom šoping destinacijom. Naime, u neposrednoj blizini, na 15 minuta hoda, naseljeno je više od 350.000 stanovnika.

Pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u retailu, sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila, a sve u cilju da se potrošačima pruži maksimalni ugođaj kupovine i opuštanja. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje internacionalnog arhitektonskog biroa Chapman Taylor iz Diseldorfa.

- Analizirajući tržište i prateći svetske trendove, procenili smo da je idealan trenutak da na lokaciji gde ne postoji moderna šoping destinacija ponudimo kvalitetan, sadržajan i savremen retail koncept. Šoping centar karakterisaće i posebno kreiran zakupački miks, sa više od 150 zvučnih internacionalnih i regionalnih brendova, od modnih i sportskih, preko bioskopa do supermarketa i bogatog gastronomskog izbora kafića i restorana - rekao je Ingo Nissen, direktor MPC Properties.

On je istakao da je više od 60% objekata već izdato, što mnogo govori o atraktivnosti same lokacije. Takođe se zahvalio gradskoj upravi na izuzetnoj saradnji i brzini dobijanja svih potrebnih dozvola.

- Kao jedan od investitora, u Atterbury Europe smo posebno ponosni zbog početka izgradnje ovog modernog šoping centra koji gradimo zajedno sa kompanijom MPC Properties. Beograd je veoma dinamičan grad sa velikim potencijalom za napredak i naša je privilegija da budemo deo ovog značajnog projekta kojim će se napuštena industrijska lokacija transformisati u mesto za opuštanje i uživanje građana - naveo je Raoul de Villiers, direktor razvoja kompanije Atterbury Europe.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je rekao da je ovaj projekat još jedan dokaz atraktivnosti glavnog grada i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava investitore.


Novi šoping centar je još jedna u nizu investicija kompanije MPC Properties, koja je na tržištu poznata po tome što u svom vlasništvu ima najveći šoping centar u regionu – UŠĆE Shopping Center, Mercator Centar Beograd, poslovne centre Ušće Tower I i II, Navigator Business Centre I i II.

Novim šoping centrom na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve upravljaće kompanija Confluence Property Management.



Fotogalerija
Novi šoping centar na Zvezdari
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.