Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.10.2018.| 09:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Inovativne LG Therma V toplotne pumpe - Novi benefiti i za korisnike i za okruženje

Zbog globalnih izazova usled klimatskih promena, sve industrije se trude da razviju ekološke proizvode koji pružaju vrhunsku energetsku efikasnost i performanse. Sve učestaliji efekti klimatskih promena navode većinu zemalja da potraže alternativu fosilnim gorivima, što pokazuje i sve veća popularnost električnih vozila (EV). Oni koji biraju takva vozila pomažu u smanjenju zagađenja vazduha od emisije izduvnih gasova.

Prema podacima koje je analizirao Bloomberg New Energy Finance, do 2040. godine EV će činiti oko 55% ukupne svetske prodaje automobila i smanjiti potrošnju benzina i dizel goriva za sedam odsto.

Očekuje se da će ovogodišnja prodaja električnih vozila dostići 1,1 miliona prodatih jedinica, a do 2025. čak 11 miliona, podsećaju iz kompanije LG. Do 2040. godine EV će činiti 55% registrovanih novih automobila, a njihova proizvodnja od 60 miliona jedinica obuhvata 33% globalnog tržišta automobila. U skladu sa ovim trendom, razvijene ekonomije poput SAD, Evrope, Japana i Kine ostvaruju strateški napredak u industriji električnih automobila.

Razvoj ekoloških i izvanrednih performansi osnovni je motiv i HVAC industrije (grejanje, ventilacija i klimatizacija).

Obe industrije - i EV i HVAC su ekološki savesne, objašnjavaju u kompaniji LG. Smanjenje emisija CO2 i dodatna ušteda energije može se postići zamenom postojećeg sistema kućnog grejanja najnovijim LG modelom iz Therma V monoblok linije koja poseduje inovativno ekološko rashladno sredstvo R32. LG Therma V je sistem toplotne vazduh-voda pumpe koji nudi praktična i efikasna rešenja za grejanje, hlađenje i toplu vodu. Apsorpcija prirodne energije uređaja iz spoljašnjeg vazduha troši manje energije od konvencionalnih sistema grejanja. Karakteristika ovog modela je njegova niža emisija CO2 u poređenju sa prethodnim modelima.

Još jedna zajednička karakteristika EV i HVAC industrije su superiorne performanse njihovih proizvoda u odnosu na konkurente. Vozila koja koriste motor sa unutrašnjim sagorevanjem zahtevaju mnogo obrtaja kako bi postigla maksimalni obrtni momenat, ali EV dobijaju najveći deo obrtnog momenta sa stajališta, čime je njihovo ubrzanje superiornije od automobila na gas. Na sličan način, monoblok Therma V R32 pokazuje kako sistem grejanja može brzo dostići željeni nivo temperature. Koristeći LG revolucionarni scroll kompresor sa opsegom rada od 10-135 Hz, kompresor povećava efikasnost kod delimičnog opterećenja i time poboljšava njegovu sposobnost da brzo postigne željenu temperaturu. Osim toga, model može da se koristi čak i pri temperaturi od minus 25°C i može da proizvede temperature izlazne vode do 65°C.

Treća zajednička karakteristika obe industrije su dodatne pogodnosti. Kada je u pitanju vožnja, električna vozila su brza i fleksibilna i imaju glatko ubrzanje. Ovi kvaliteti, kao i niži vozni šum, smanjuju umor vozača, napominju u LG.

U HVAC sektoru, Therma V R32 monoblok nudi još pogodnosti – poseduje daljinsku kontrolu LG-ja sa novim žičanim kontrolorom. Intuitivni korisnički interfejs takođe omogućava brzo i lako proveravanje statusa rada i rasporeda. Praktično, korisnik može vizuelno proveriti rad sistema i lakše prilagoditi nivo potrošnje energije kako bi se povećala energetska efikasnost i smanjili troškovi.

Ono što ovaj model čini još posebnijim je njegova sposobnost da koristi LG SmartThinQ platformu zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, ugrađeni Wi-Fi modul i aplikaciju za pametne telefone koja nadgleda i daljinski kontroliše kompatibilne LG proizvode. Ova praktična funkcija omogućava korisniku da kontroliše većinu funkcija dostupnih preko daljinskog upravljačkog panela, navode iz kompanije LG i dodaju da se za više informacija svi zainteresovani mogu obratiti e-mailom.

Prirodno je da se korisnost postavi kao prioritet u eri naprednih tehnologija. Sektori EV i HVAC nisu izuzetak, ističu u LG.

Kompletan sadržaj Teme nedelje: Grejanje - rešenja za bolju energetsku efikasnost pročitajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.