NavMenu

APR uveo elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću

Izvor: eKapija Sreda, 17.10.2018. 14:57
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je od danas uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva - elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO).

Ta procedura se u potpunosti sprovodi internetom, a osim što isključuje dolazak pred šalter ili slanje dokumenata poštom, e-Registracija je i jeftinija od registracije u papirima, navodi se u saopštenju.

Naknada za tu elektronsku uslugu plaća se isključivo platnim karticama, ali za 1.400 dinara jeftinija od naknade koja se plaća za "papirnu" registraciju.

E-prijavu može da podnese član društva, odnosno njegov osnivač koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika.

Budući privrednik koji odluči da se elektronski registruje, prvo treba da pristupi sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a i da kreira korisnički nalog ili, ukoliko je već prijavljen u sistemu, treba da unese svoju elektronsku poštu i lozinku.


E-prijava mora da bude potpisana kvalifikovanim elektronskim potpisom kojim se, takođe, potpisuju i sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu.

Zahvaljujući jednošalterskom sistemu registracije, podnosilac e-prijave istovremeno podnosi prijavu za registraciju osnivanja u APR-u, prijavu za dodelu PIB-a i PDV evidenciju, ali i prijavljuje PIO fondu podatke za člana društva koji zasniva radni odnos u privrednom društvu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.