Izvor: eKapija | Sreda, 17.10.2018.| 09:15

Dani Beča u Beogradu od 6. do 8. novembra

Bečka gradska većnica (Foto: © Schaub-Walzer/PID)
Nakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd. U organizaciji predstavništva Grada Beča Eurocomm-PR, Dani Beča održače se i u srpskoj prestonici.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u Dorćol Platz-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole. U okviru dvodnevne konferencije Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog koja se održava u prostorijama Jugoslovenske kinoteke 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama. Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života.

Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Iz tog razloga bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima.

Da podsetimo, prema istraživanju koje je u martu 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća Mercer Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.