NavMenu

Projekte u Rasinskom okrugu Švajcarska će podržati sa 2,2 mil EUR

Izvor: Beta Utorak, 16.10.2018. 17:09
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Švajcarska će, u okviru nove Strategije saradnje, projekte u Srbiji u ovoj i naredne tri godine podržati sa 95 mil EUR, dok će osam projekata na području Rasinskog okruga do 2021. godine podržati sa 2,2 mil EUR, najavili su predstavnici Švajcarske kancelarije za saradnju.

Direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji Ursula Lojbli rekla je novinarima u Kruševcu da je to za 10% više u odnosu na prethodni četvorogodišnji period.

Ona je kazala da je Kruševac među gradovima na koje je Švajcarska posebno usmerena i podsetila da je prethodne četiri godine uložila takođe 2,2 mil EUR u Rasinski okug.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je rekla da se ta nova strategija Švajcarske odnosi na period od 2018. go 2021. godine i da predstavlja nastavak dugogodišnje podrške reformskim procesima u Srbiji.

Projekti koji se uz podršku Švajcarske sprovode na području Rasinskog okruga bave se energetskom efikasnošću, ekonomskim razvojem, zapošljavanjem mladih, razvojem privatnog sektora i preduzetništva, unapređenjem rada lokalnih samouprava, reformom javnih finansija te socijalnim uključivanjem i reintegracijom Roma.

Predsednica Omladinskog Saveta Kruševac Marina Virijević ukazala je na to da je kroz projekat "Znanjem do posla", koji se sprovodi od 2016. do 2019. godine uz podršku Švajcarske, obuku na radom mestu za četiri zanimanja kod 14 poslodavaca prošlo 50 mladih, od kojih se njih skoro 60% posle obuke zaposlilo.


Ona je napomenula da je u toku novi javni poziv u okviru tog projekta te da poslodavci kojima su potrebni kadrovi mogu da se prijave i da uz podršku donatora kroz obuku na radnom mestu dođu do potrebnih radnika.

Predstavnici Švajcarske kancelarije za saradnju obišli su firmu Silikon komerci i vrtić Pčelica koji će biti rekonstruisan u okviru projekta "Energetska efikasnost i upravljanje energijom u opštinama u Srbiji".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.