NavMenu

TEMA NEDELJE: "Grejanje - rešenja za bolju energetsku efikasnost" 22. oktobra na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.10.2018. 09:37
Komentari
Podeli
eKapija nastavlja da obrađuje aktuelnosti od značaja za privredno okruženje u svom novom formatu - Temi nedelje.

U izdanju, koje će biti objavljeno 22. oktobra 2018. godine, bavićemo se aktuelnim trendovima i mogućim pravcima daljeg razvoja u oblasti Grejanja, odnosno rešenja za bolju energetsku efikasnost.

Većina stambenih zgrada u Srbiji građena je prema energetski zastarelim propisima, kada je električna energija bila relativno jeftina, a propisi o toplotnoj zaštiti objekata praktično nisu ni postojali. Zato je veliki broj korisnika do sada za grejanje birao upravo struju, kao najpovoljniji, odnosno najjeftiniji energent.

Ipak, kako je najavila Agencija za energetiku Srbije, domaćinstva koja koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje mogla bi u narednom periodu, zbog najavljene korekcije cena, da imaju najveće troškove za grejanje, pa je realno očekivati da se mnogi odluče za neku od alternativa.

Kako će se građani, ali i industrija, grejati ove zime zavisiće od mnogih faktora, a cena energenata je samo jedan od njih. Stanje infrastrukture, potrebne investicije u opremu i vreme neophodno da se sistem pripremi za grejnu sezonu takođe će uticati na izbor načina grejanja u sezoni 2018/2019. Zbog svega toga odluku je moguće doneti tek nakon detaljne analize.

U novoj Temi nedelje eKapija će predstaviti nove mogućnosti za kvalitetnije zagrevanje prostora, uz povoljnije cene i korišćenje ekološki prihvatljivih energenata. Moći ćete da pročitate i o primerima novih rešenja i uređaja za grejne sisteme, potrebnoj infrastrukturi i načinima za unapređenje energetske efikasnosti objekata.

Pozivamo i vas da se uključite u kreiranje ovog izdanja, ukoliko se bavite grejanjem i izradom rešenja za bolju energetsku efikasnost, edukacijom ili uslugama u ovoj oblasti. Predloge šaljite na urednik@ekapija.com i marketing@ekapija.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.