NavMenu

Bačka Palanka dobija Nacionalni regatni centar - Početak radova do 2020.

Izvor: Dnevnik Nedelja, 14.10.2018. 16:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petr Salinger/shutterstock.com)Ilustracija
Kajakaši na mirnim vodama perjanica su bačkopalanačkog, ali i srpskog sporta, osvajači brojnih medalja na najvećim svetskim takmičenjima, i zahvaljujući njima u ovom gradu ušuškanom u priobalju Dunava, definitivno će početi izgradnja Nacionalnog regatnog centra.

Reč je, prvenstveno o regatnoj stazi za sportove na vodi, a prevashodno kajak i kanu, što se moglo čuti na prijemu koji je Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka nedavno priredio za Milenka Zorića, Stefana Vekića, Marka Dragosavljevića i Strahinju Stefanovića, momke iz Bačke Palanke koji su ove godine osvojili medalje na svetskim prvenstvima.

- Zbog njih je svojevremeno i započeta priča o izgradnji regatne staze. Na posao smo prionuli kada smo od nadležnih dobili zeleno svetlo da se nacionalna regatna staza, odnosno centar može graditi u Bačkoj Palanci - rekao je Šušnica.

Ovih dana, po rečima prvog čoveka lokalne samouprave, treba da se izdaju lokacijski uslovi za idejni projekat ovog velikog objekta koji će biti izgrađen na Cvrcinoj bari, u neposrednoj blizini poslednjih ulica ove varoši.

- U razgovoru sa ministrom omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanjom Udovičićem dobili smo rok da do 2020. godine krenemo sa radovima na izgradnji regatnog centra – objašnjava Šušnica.

Projektom je predviđeno da radovi traju od tri do pet godina, a u Bačkoj Palanci se nadaju da će to biti i kraće, jer bi tako ovaj grad mogao da konkuriše za organizaciju Svetskog prventva u kajaku i kanuu na mirnim vodama 2023. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.