Izvor: Beta | Nedelja, 14.10.2018.| 10:50

Turska kompanija Feka Automotive gradi fabriku autodelova u Ćupriji - Investicija vredna 15 mil EUR, posao za 110 ljudi

Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)
Turska kompanija Feka Automotive, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, do kraja godine započeće izgradnju fabrike u Ćupriji, izjavio je predsednik opštine Ninoslav Erić. Investicija je vredna 15 mil EUR, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika.

Memorandum o razumevanju, kojim će četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni u Ćupriji biti dato turskoj korporaciji Feka Automotive za izgradnju fabrike, potpisali su u subotu (13. oktobra 2018. godine) na svečanoj sednici povodom Dana opštine, predsednik opštine Ninoslav Erić i predsednik upravnog odbora turske kompanije Ferit Karslioglu.

Erić je kazao da je ova investicija bitna za sve građane Ćuprije.

- Ćuprija dobija veliku investiciju jer fabrika planira da kasnije zaposli i hiljadu radnika. Za početak će zaposliti 110 ljudi. Fabrika će biti na lokaciji Industrijske zone koju smo opremili zahvaljujući sredstvima Republike Srbije - rekao je Erić.

Feka Automotive je porodična firma koja već 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Tokom poslednjih godinu dana, predstavnici kompanije obišli su 12 opština u Srbiji i na kraju odlučili da fabriku izgrade u Ćupriji.

Na svečanoj sednici, povodom Dana opštine i oslobođenja Ćuprije od fašizma, dodeljene su i plakete i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su doprineli razvoju grada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.