Izvor: eKapija | Petak, 12.10.2018.| 15:55

Laktaši dobijaju Agro-biznis zonu Aleksandrovac - U planu i izgradnja distributivnog centra

Opština Laktaši planira izgradnju Agro-biznis zone Aleksandrovac na površini od skoro 850.000 m2, u blizini postojeće poslovne zone u Aleksandrovcu. Agro industrijska zona bila bi namijenjena za investitore koji žele ulagati u polјoprivredu, podizanje staklenika, u mala i srednja preduzeća, te održivu energiju.

Kako je za eKapiju rekao načelnik Laktaša Ranko Karapetrović, za ovu zonu, koja bi se gradila u blizini aerodroma, odnosno kod isključenja sa autoputa Banjaluka-Gradiška za Aleksandrovac, urađena je studija izvodljivosti.

- Trenutno smo u procesu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i nadam se da ćemo uskoro sve završiti kako bismo što prije krenuli sa izgradnjom.

U sklopu zone, precizirano je u Studiji izvodljivosti, planirano je više od 100 parcela, veličine od 4.880 m2 do 8.500 m2, ali je moguće i dijelјenje u manje ili spajanje u veće parcele. Parcele za centralne objekte i objekte energane, navodi se, su veće, površine od 11.285 m2 do 20.610 m2.

- Uz ovu zonu planirana je i izgradnja distributivnog centra preko kojeg bi mogli da prihvatamo i razvrstavamo sve što se uveze u BiH preko aerodroma. Kada je u pitanju špedicija, sve bi bilo organizovano na jednom mjestu - otkrio je za eKapiju Karapetrović.

Inače, u Laktašima je prema Prostornom planu opštine za period 2014-2034. predviđena i izgradnja poslovne zone Drugovići okvirne površine 10 ha. Potencijal ove zone ogledao bi se u povoljnom saobraćajnom položaju neposredno uz magistralni put, u blizini autoputa Banjaluka-Doboj.

- Nastojimo da naši planovi idu u smjeru izgradnje novih poslovnih zona, kao i svih pratećih sadržaja uz aerodrom kako bismo na taj način privukli nove investitore - ističe načelnik Laktaša.

Dodaje da u postojećoj poslovnoj zoni u Aleksandrovcu još ima slobodnih parcela površine od 5.000 do 12.000 m2, kao i da je cijena zemljišta 6 KM po kvadratu.

S.Š.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.