Izvor: eKapija | Petak, 12.10.2018.| 15:42

Kompanija Neofyton predstavlja najnovije mašine i opremu - Sajam plastike Fakuma 2018 u Nemačkoj od 16. do 20. oktobra

e-cap 380 Engel
Kompanija Neofyton biće jedan od 1.900 izlagača koji će na jednom od najvećih svetskih sajmova prerade plastike - Fakuma 2018 u Nemačkoj, predstaviti svoju ponudu za međunarodno tržište. Međunarodni sajam Fakuma održaće se u sajamskom centru Friedrichshafen od 16. do 20. oktobra.

U fokusu će biti mašine, alati i oprema za preradu polimernih materijala, tehnike brizganja, ekstruzije, termoformiranja, 3D štampanja, kao i najnovije tehnologije koje obećavaju izuzetne performanse proizvodnje.

Iz kompanije Neofyton za eKapiju kažu da će se ove godine na sajmu predstaviti najnovijom ENGEL mašinom.

- Skratili smo vreme ciklusa za proizvodnju čepova za flaše, a istovremeno ispunjavamo visoke standarde po pitanju preciznosti i visokog stepena reproduktivnosti, te tako električna mašina e-cap 2440/380 proizvodi čepove od 26-mm, kao i sigurnosne trake za čepove, koristeći HDPE - u realnim proizvodnim uslovima, sa vremenom ciklusa kraćim od 2 sekunde. Optimizacijom kretnji mašine poboljšane su performanse sistema. Ovaj sistem je tokom testiranja dostizao vreme suvog ciklusa od samo 1,4 sekunde. Vrhunac energetske efikasnosti se ogleda u tome da mašina serije e-cap, koja će biti izložena na sajmu Fakuma, zahteva tek 0,4 kWh struje u proseku, za obradu jednog kilograma plastičnih granula - objašnjavaju za naš portal iz Neofytona.

Pored toga, na sajmu će biti prikazani i sistem vizuelne inspekcije kompanije IMDvista (Brügg, Švajcarska), koji zajedno sa mašinom kompanije Engel, kako kažu, funkcioniše savršeno.

Kada je reč o kompaniji Piovan, posetioci sajma imaće priliku da vide sistem za automatsko snabdevanje materijala Easylink+ model EL20 iz serije sa specijalnim konceptom čišćenja cevi koji potpuno sprečava kontaminaciju različitim materijalima. Easylink+ će biti povezan sa sušarom Modula koju karakteriše automatsko podešavanje parametara sušenja i Pureflo risiverima bez filtera.

Po prvi put na sajmu Fakuma biće prikazan i Piovan Quantum E - gravimetrijski dozator sa konstantnom kontrolom parametara ekstruzije i kontrolnim panelom od 15 inča, naglašavaju iz kompanije.

Podsetimo, Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama, osnovana 1992. godine u Novom Sadu. Uspeh kompanije se temelji na zastupanju svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume - Engel, Piovan, Eurochiller, MB Conveyors i Tria na tržištu Srbije i regiona.

Neofyton posluje prema standardima ISO 9001:2008, uz konstantnu težnju ka daljem usavršavanju poslovanja, kao i usluga. Na zahteve kupaca 2013. je osnovano i predstavništvo u Republici Hrvatskoj - Neofyton HR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.