NavMenu

Kompanija Neofyton predstavlja najnovije mašine i opremu - Sajam plastike Fakuma 2018 u Nemačkoj od 16. do 20. oktobra

Izvor: eKapija Petak, 12.10.2018. 15:42
Komentari
Podeli
e-cap 380 Engele-cap 380 Engel
Kompanija Neofyton biće jedan od 1.900 izlagača koji će na jednom od najvećih svetskih sajmova prerade plastike - Fakuma 2018 u Nemačkoj, predstaviti svoju ponudu za međunarodno tržište. Međunarodni sajam Fakuma održaće se u sajamskom centru Friedrichshafen od 16. do 20. oktobra.

U fokusu će biti mašine, alati i oprema za preradu polimernih materijala, tehnike brizganja, ekstruzije, termoformiranja, 3D štampanja, kao i najnovije tehnologije koje obećavaju izuzetne performanse proizvodnje.

Iz kompanije Neofyton za eKapiju kažu da će se ove godine na sajmu predstaviti najnovijom ENGEL mašinom.

- Skratili smo vreme ciklusa za proizvodnju čepova za flaše, a istovremeno ispunjavamo visoke standarde po pitanju preciznosti i visokog stepena reproduktivnosti, te tako električna mašina e-cap 2440/380 proizvodi čepove od 26-mm, kao i sigurnosne trake za čepove, koristeći HDPE - u realnim proizvodnim uslovima, sa vremenom ciklusa kraćim od 2 sekunde. Optimizacijom kretnji mašine poboljšane su performanse sistema. Ovaj sistem je tokom testiranja dostizao vreme suvog ciklusa od samo 1,4 sekunde. Vrhunac energetske efikasnosti se ogleda u tome da mašina serije e-cap, koja će biti izložena na sajmu Fakuma, zahteva tek 0,4 kWh struje u proseku, za obradu jednog kilograma plastičnih granula - objašnjavaju za naš portal iz Neofytona.

Pored toga, na sajmu će biti prikazani i sistem vizuelne inspekcije kompanije IMDvista (Brügg, Švajcarska), koji zajedno sa mašinom kompanije Engel, kako kažu, funkcioniše savršeno.

Kada je reč o kompaniji Piovan, posetioci sajma imaće priliku da vide sistem za automatsko snabdevanje materijala Easylink+ model EL20 iz serije sa specijalnim konceptom čišćenja cevi koji potpuno sprečava kontaminaciju različitim materijalima. Easylink+ će biti povezan sa sušarom Modula koju karakteriše automatsko podešavanje parametara sušenja i Pureflo risiverima bez filtera.

Po prvi put na sajmu Fakuma biće prikazan i Piovan Quantum E - gravimetrijski dozator sa konstantnom kontrolom parametara ekstruzije i kontrolnim panelom od 15 inča, naglašavaju iz kompanije.

Podsetimo, Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama, osnovana 1992. godine u Novom Sadu. Uspeh kompanije se temelji na zastupanju svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume - Engel, Piovan, Eurochiller, MB Conveyors i Tria na tržištu Srbije i regiona.

Neofyton posluje prema standardima ISO 9001:2008, uz konstantnu težnju ka daljem usavršavanju poslovanja, kao i usluga. Na zahteve kupaca 2013. je osnovano i predstavništvo u Republici Hrvatskoj - Neofyton HR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.