Izvor: Glas zapadne Srbije | Petak, 12.10.2018.| 12:07

Čačak ulaže 100 miliona dinara u rekonstrukciju OŠ Ratko Mitrović - U planu renoviranje još jedne škole i bolnice

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)
Lokalna samouprava Čačka potpisala je sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ugovor o rekonstrukciji i potpunoj sanaciji Osnovne škole Ratko Mitrović.

Vrednost radova je nešto više od 100 miliona dinara, a u narednih sedam dana grad Čačak bi trebalo da raspiše javnu nabavku i potpiše ugovor sa izabranim izvođačem, kako bi radovi krenuli čim dozvole vremenske prilike.

- Ovaj projekat radimo više od godinu dana. Krenuli smo sa 14 miliona dinara, za najosnovnije potrebe sanacije, a došli smo do više od 100 miliona dinara koji će biti uloženi u rekonstrukciju - rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

Direktor OŠ Ratko Mitrović, Đuro Ćeranić, očekuje da će sledećeg 1. septembra đaci ući u nove rekonstruisane prostorije.

- Kroz ovaj projekat škola će dobiti potpuno drugo lice. Rekonstrukcija je sveobuhvatna, tako da će biti zamenjene ograde, trotoar, poligon, a radiće se i na unutrašnjem enterijeru, pa ćemo na kraju dobiti moderan i funkcionalan objekat. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj vlasti, ali i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, jer će zahvaljujući njihovom trudu naši đaci imati bolje uslove za učenje - rekao je Ćeranić.

Međutim, sanacija OŠ Ratko Mitrović" nije jedini projekat u Čačku za koji je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložila novac. Rekonstruiše se i OŠ Dr Dragiša Mišović, a očekuje se i renoviranje Opšte bolnice.

Znatna sredstva uložena su u preventivnu infrastrukturu, i za saniranje šteta od elementaranih nepogoda.

- Svi smo svedoci da je sliv zapadne Morave, napravio ogromne štete ranijih godina. Država je izdvojila sredstva, uklonili smo sve neuralgične tačke koje smo imali, a 1,6 milijardi dinara je izdvojeno za sanaciju svih oštećenih delova.

Sada su pred nama novi radovi, uskoro ćemo imati tri nova gradilišta u Čačku, i finansiraćemo izgradnju zaštitnog zida kod Borčeve hale, kako bi omogućili sportistima da mogu bezbedno da treniraju. Biće izgrađen nov sistem za navodnjavanje, za dve i po hiljade hektara, a novac je obezbeđen iz kredita Abu Dabija. Ono što je bitno za ovaj kraj, a na čemu radimo, jeste Studija za zaštitu od velikih voda u slivu zapadne Morave, koja će u narednih godinu dana prikazati šta sve država mora uraditi u narednim godinama, kako bi građani živeli puno bezbednije i bez straha od poplava - istakao je Goran Puzović, direktor preduzeća Srbijavode.

Puzović je u Čačku prisustvovao i obeležavanju Međunarodnog dana smanjenja rizika od elementranih nepogoda, koji je ove godine u sali Skupštine grada Čačka organizovan od strane gradova i opština sliva Zapadne Morave.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.