Izvor: Tanjug | Petak, 12.10.2018.| 12:12

VESIĆ: Bićemo spremni da počnemo metro 2020.

Goran Vesić (Foto: beograd.rs)
Bićemo spremni da počnemo izgradnju metroa u Beogradu 2020. godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na sednici Skupštine Beograda.

On je to rekao obrazlažući rešenje kojim se daje saglasnost na Statut nedavno osnovanog preduzeća Beogradski metro i voz, koje su u četvrtak (11. oktobra 2018. godine) usvojili odbornici gradskog parlamenta.

Vesić je rekao da je u toku izrada prifizibiliti studije koju radi francuska kompanija Egis, a koja bi trebalo da bude završena do 10. februara i kojom će biti definisane trase metroa.

- Kada to budemo završili, počećemo da radimo fizibiliti studiju, a zatim i glavni projekat i projekat za izvođenje - rekao je Vesić.

Kako je dodao, Beograd nikada nije bio bliži izgradnji metroa, a prva faza prve trase počeće da se gradi 2020. godine. Beograd, podvukao je, ne može da sačeka 2027. godinu, a da nema metro.

Davanjem saglasnosti na Statut preduzeća koje je osnovano odlukom sa prošle sednice gradskog parlamenta, stvaraju se uslovi da se ono registuje u APR-u i počne da radi od 1. januara 2019. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.