Izvor: eKapija | Petak, 12.10.2018.| 12:08

Konkurs za postavljanje stanica za javne bicikle u Beogradu do kraja 2018.

Ilustracija (Foto: connel/shutterstock.com)
Na sednici Skupštine grada u četvrtak (11. oktobra 2018. godine) usvojena je Izmena Odluke o komunalnom redu, kojom se omogućava raspisivanje javno-privatnog partnerstva za postavljanje stanica za javne bicikle na teritoriji grada Beograda, piše Beoinfo.

Kako je obrazložio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, osnovni deo Odluke o komunalnom redu tiče se usklađivanja sa Zakonom o prekršajima, tako da je ova odluka precizirana u cilju lakšeg postupanja prema onima koji krše komunalni red.

- Amandman se odnosi na korišćenje stanica javnih bicikala na javnim površinama i mi ćemo do kraja godine raspisati konkurs za postavljanje stanica za javne bicikle na teritoriji grada Beograda. Da bismo došli do toga, u proteklom periodu smo uradili puno toga - od promene urbanističkih planova, definisanja stanica. Predviđeno je da bude 150 stanica i nadam se da ćemo naći partnera koji će ući u taj posao sa nama, te da će Beograd kao i većina drugih velikih gradova dobiti javne bicikle – istakao je Vesić.

On je precizirao da će bicikli biti i električni, s obzirom na konfiguraciju Beograda, ali i obični, pa će Beograđani moći da biraju.

- Planirali smo da u naredne četiri godine izgradimo skoro 120 kilometara biciklističkih staza, a postavljanje stanica za javne bicikle i njihovo korišćenje će nas naterati da to radimo brže. Usvajanjem ove odluke, mi ćemo bez problema moći da krenemo u raspisivanje javno-privatnog partnerstva za ovu vrstu delatnosti – rekao je zamenik gradonačelnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.