Izvor: eKapija | Petak, 12.10.2018.| 11:46

Izraelske kompanije investiraće 30 mil EUR u poljoprivredu Srbije - Dogovorena izrada sporazuma o slobodnoj trgovini

Ilustracija (Foto: igorstevanovic/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović dogovorio je u četvrtak (11. oktobra 2018. godine) sa četiri izraelske kompanije iz sektora klanične industrije, prerade jagodastog voća i uzgajanja cveća, da investiraju 30 mil EUR u Srbiju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Nedimović se tokom posete Izraelu sastao sa predstavnicima kompanija Well Done, Terra Nova, Aviv Harmonie...

Ovakve investicije izuzetno su značajne pre svega za poljoprivredne proizvođače u Srbiji jer je to prilika za otvaranje novih tržišta i na taj način se obezbeđuje siguran i predvidljiv plasman i bolja cena za njihove proizvode, kao i veća konkurentnost, ističe se u saopštenju.

Nedimović se, kako prenose mediji, sastao i sa izraelskim ministrom poljoprivrede Urijem Arijelom i tom prilikom su usaglašeni sporazumi iz oblasti poljoprivrede kako bi se poboljšala razmena agrarnih proizvoda između dve zemlje

Ministar Uri Arijel je, kaže se u saopštenju, lično dao nalog da se pripremi lista proizvoda koji će se naći u režimu slobodne trgovine.

Ministarstvo Srbije javlja da će u Izraeluu narednom periodu biti organizovan agro-biznis forum koji će okupiti najznačajnije izraelske kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije kao i najreprezentativnije poljoprivredne proizvođače te zemlje i Srbije.

Cilj foruma je ugovaranje poslova prerade agrarnih proizvoda u Republici Srbiji i izvoz na tržišta sa visokom platežnom moći, ističu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.