Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.10.2018.| 15:47

Ukinut bezvizni režim Srbije i Irana - Iran Air nastavlja da leti za Beograd

Ilustracija
Vlada Srbije donela je odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiji za državljane Islamske Republike Iran, objavljeno je u Službenom glasniku.

Odluka Vlade doneta je 8. oktobra i, kako se navodi, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u sredu, 10. oktobra, u Skupštini Srbije da će vizni režim sa Iranom ponovo biti uveden, jer je jedan broj građana te zemlje na žalost zloupotrebio ukidanje viza.

Kako je za eKapiju saopšteno iz Aerodroma Nikola Tesla, prema raspoloživim informacijama iranska nacionalna avio-kompanija će ove zime nastaviti da leti za Beograd.

- Iranska nacionalna avio-kompanija Iran Air, koja je u martu ove godine direktnim letom povezala prestonice Srbije i Irana nakon 27 godina, predvidela je da obavlja dva nedeljna leta i tokom ovogodišnje zimske sezone - rečeno je za naš portal.

Tokom leta, ukupno tri iranske avio-kompanije su letele za Beograd, mahom širokotrupnim avionima velikog kapaciteta.

Broj iranskih turista u Srbiji, prevashodno u Beogradu, naglo se povećao.

Prema podacima iz Republičkog zavoda za statistiku koji prati dolaske iranskih turista od 2018. godine, "u prvih 8 meseci 2018. godine, Srbiju je posetilo 23.520 turista iz Irana, koji su ostvarili 84.207 noćenja. To znači da je njihova prosečna dužina boravka iznosila 3,6 dana" , rečeno je za eKapiju iz Turističke organizacije Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.