Izvor: RTV | Četvrtak, 11.10.2018.| 15:46

Suboticagas investirala 15 miliona dinara u proširenje distributivne mreže

Ilustracija (Foto: tashbulatova/shutterstock.com)
Uoči predstojeće grejne sezone, JKP Suboticagas je, u izgradnju i proširenje distributivne gasne mreže, investiralo ukupno 15 miliona dinara kako bi omogućilo priključke novim stambenim i poslovnim potrošačima u Subotici.

Od Trga Lazara Nešića, gde je zgrada Nove opštine u Subotici, duž Senćanskog puta, Lošinjske ulice pa sve do fabrike Pionir, JKP Suboticagas izgradilo je novu distributivnu gasnu mrežu.

Izgradnja nove deonice gasovoda, ukupne dužine 1.420 metara, trajala je 45 dana, a procenjena vrednost investicije je 9 miliona dinara. Svečano je puštena u rad uoči nove grejne sezone, a očekuje se da će podići kvalitet usluga Suboticagasa i doprineti zadovoljstvu potrošača.

Ovo je prva od dve planirane investicije JKP Suboticagas u ovoj godini. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, radovi na produžetku gasne mreže u širem centru grada trebalo bi da otpočnu već naredne nedelje.

- Nakon ove investicije pristupa se, po rečima rukovodstva Suboticagasa drugoj investiciji, a to je proširenje distributivne mreže, u dužini od oko 700 metara, u ulici Korzo i okolnim ulicama: Branislava Nušića i Maksima Gorkog. Tu se, takođe, očekuje oko stotinu potrošača koji su zainteresovani da se priključe na ovu gasovodnu mrežu i isto tako tridesetak velikih poslovnih potrošača - najavila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice.

Pored ovih, Suboticagas je predvideo i izradu 150 besplatnih priključaka na distributivnu gasnu mrežu za stambene i poslovne potrošače. Do početka ove nedelje, izvedena su 222 priključka na gasnu mrežu, što besplatnih, što na osnovu zahteva korisnika koji plaćaju priključak.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.