Izvor: Tanjug | Četvrtak, 11.10.2018.| 15:48

ANTIĆ: Do kraja 2018. još 200 MW iz energije vetra

Aleksandar Antić (Foto: Mc.rs)
U Srbiji je u poslednjih godina pušteno na mrežu oko 150 megavata iz obnovljivih izvora energije, a do kraja ove biće pušteno još 200 megavata iz energije vetra, najavio je mininistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić na Međunarodnoj konferenciji Energy and Ecology Industry EEI2018 u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Kako je naveo, iduća godina biće značajna i očekuje se proizvodnja novih 200-250 megavata iz energije vetra, a u 2020. će se dostići cilj da proizvodnja bude između 500 i 600 megavata iz obnovljivih izvora energije.

- Naši ekonomski ciljevi leže pre svega na tri najvažnija stuba - jedan je unapređenje i efikasnosti i zaštita životne sredine postojećih postrojenja za proizvodnju električne energije, kao i izgradnja novih proizvodnih objekata koji u sebe ukljucuju zahteve najbolje dostupne tehnologije i najviše standarde pre svega u oblasti zaštite životne sredine - rekao je ministar, dodajući da su kao treći stub razvoja definisani novi izvori energije, te da na tom planu postoji ogroman prostor da se stvari unaprede.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.