Izvor: eKapija | Sreda, 10.10.2018.| 16:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Programer koji je hakovao Apple dolazi u Novi Sad - Konferencija GrowIT 1. i 2. decembra u Master centru

Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)
Prva programerska konferencija GrowIT biće održana 1. i 2. decembra u novosadskom Master centru. Tokom dva dana gosti će imati priliku da čuju neke od najnovijih trendova u programiranju koje će im predstaviti više od 30 inostranih predavača.

Glavna ideja organizatora, kreatora PHP Serbia, je da na jednom mestu okupi IT stručnjake, početnike, entuzijaste, studente, poslovne ljude i sve zainteresovane za tehnologiju, kako bi im omogućio povezivanje i ostvarivanje značajnih poslovnih kontakata.

Konferenciju će otvoriti Lemi Orhan Ergin, jedan od osnivača najveće programerske zajednice u Turskoj, koji je u IT industriji više od 20 godina, tokom kojih je radio za velike svetske kompanije kao što su Sony i eBay. Do sada je učestvovao na više od 30 konferencija i 100 seminara, a njegove prezentacije do sada su pregledane više od milion puta.

- Prošle godine Lemi je uspeo da "provali" u Apple sistem, odnosno uspeo je da pronađe rupu na MacOS sistemima, gde je svako mogao da se uloguje na bilo čiju mašinu kao admin korisnik koristeći samo korisničko ime i lozinku root/root. To je bio ozbiljan sigurnosni propust od strane Apple kompanije, čime je milionski auditorijum bio izložen napadima hakera - navode organizatori.

O ovom slučaju i mnogim drugim programerskim i biznis praksama, Lemi će govoriti 1. decembra na GrowIT konferenciji.

Više detalja, spisak govornika i tema možete pogledati na zvaničnom sajtu konferencije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.