Izvor: Nezavisne novine | Sreda, 10.10.2018.| 16:13

Webo počeo gradnju upravne zgrade u Derventi - Proizvodnja alata za autoindustriju očekuje se u 2020.

Ilustracija (Foto: Vadim Ratnikov/shutterstock.com/)
Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić i vlasnik kompanije Webo group Aksel Viting položili su u utorak (9. oktobra 2018. godine) kamen temeljac za izgradnju upravne zgrade preduzeća Webo Bosnia u blizini industrijske zone.

Viting je rekao da će se u tom objektu nalaziti centar za razvoj inženjerstva za izradu alata za autoindustriju, sa posebnim akcentom na kvačila, te elektro-vozila.

- U ovoj fazi biće izgrađena i prva proizvodna hala, a u roku od dve godine pokrenućemo proizvodnju. Planiramo na početku zaposliti najmanje 50 radnika. Ova prva faza iznosiće milion evra - rekao je Viting, ističući da kompanija sarađuje sa Porsche-om i drugim značajnim brendovima iz automobilske industrije.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da su na na sastanku već pomenuli mogućnost širenja preduzeća na još jednu parcelu, te da u ovom trenutku u industrijskoj zoni postoji oko 97 dunuma zemljišta za izgradnju i investiranje.

- To je prostor koji, po povoljnim uslovima, nudimo domaćim i stranim investitorima - rekao je Simić novinarima i istakao da je dugoročno planirano i osnivanje bescarinske zone u čemu opštinske vlasti očekuju podršku rukovodstva Republike Srpske.

Direktor preduzeća Webo Bosnia Dragan Babić rekao je da trenutno u preduzeću radi 17 radnika, od kojih je 15 inženjera, čija je početna plata od 1.200 do 1.400 KM (oko 700 EUR), dok iskusniji imaju primanja slična onima u Nemačkoj.

Webo Bosnia deo je nemačke firme Webo amtzell čija je glavna delatnost proizvodnja alata za izradu delova za automatske menjače.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.