NavMenu

Webo počeo gradnju upravne zgrade u Derventi - Proizvodnja alata za autoindustriju očekuje se u 2020.

Izvor: Nezavisne novine Sreda, 10.10.2018. 16:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vadim Ratnikov/shutterstock.com/)Ilustracija
Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić i vlasnik kompanije Webo group Aksel Viting položili su u utorak (9. oktobra 2018. godine) kamen temeljac za izgradnju upravne zgrade preduzeća Webo Bosnia u blizini industrijske zone.

Viting je rekao da će se u tom objektu nalaziti centar za razvoj inženjerstva za izradu alata za autoindustriju, sa posebnim akcentom na kvačila, te elektro-vozila.

- U ovoj fazi biće izgrađena i prva proizvodna hala, a u roku od dve godine pokrenućemo proizvodnju. Planiramo na početku zaposliti najmanje 50 radnika. Ova prva faza iznosiće milion evra - rekao je Viting, ističući da kompanija sarađuje sa Porsche-om i drugim značajnim brendovima iz automobilske industrije.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da su na na sastanku već pomenuli mogućnost širenja preduzeća na još jednu parcelu, te da u ovom trenutku u industrijskoj zoni postoji oko 97 dunuma zemljišta za izgradnju i investiranje.

- To je prostor koji, po povoljnim uslovima, nudimo domaćim i stranim investitorima - rekao je Simić novinarima i istakao da je dugoročno planirano i osnivanje bescarinske zone u čemu opštinske vlasti očekuju podršku rukovodstva Republike Srpske.


Direktor preduzeća Webo Bosnia Dragan Babić rekao je da trenutno u preduzeću radi 17 radnika, od kojih je 15 inženjera, čija je početna plata od 1.200 do 1.400 KM (oko 700 EUR), dok iskusniji imaju primanja slična onima u Nemačkoj.

Webo Bosnia deo je nemačke firme Webo amtzell čija je glavna delatnost proizvodnja alata za izradu delova za automatske menjače.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.