Izvor: Tanjug | Sreda, 10.10.2018.| 13:51

Ikea ulazi i na tržište Južne Amerike

Kompanija Ikea planira da se narednih godina proširi na oko dvanaest novih tržišta, među kojima je i tržište Južne Amerike, u sklopu nastojanja da dosegne tri milijarde potencijalnih kupaca do 2025. godine.

Švedski proizvođač nameštaja će sledećih godina otvoriti prodavnice u Čileu, Kolumbiji i Peruu preko nove Ikeafranšize nazvane Falabelja, u okviru prvog koraka za ulazak na tržište Južne Amerike, saopštio je davalac franšize Inter Ikea za njujoršku agenciju Blumberg.

Inter Ikea, koja je vlasnik Ikea koncepta i Ikeabrenda, saopštila je i da kompanija planira da počne sa prodajom svojih proizvoda u Meksiku, Estoniji, Ukrajini, Portoriku, Omanu, Luksemburgu, Makauu i na Filipinima.

- Do 2025. godine, imamo potencijal da dosegnemo i sarađujemo sa tri milijarde ljudi - izjavio je izvršni direktor Inter Ikea Torbjorn Lof.

Novi planovi širenja poslovanja predstavljeni su nakon što je Inter Ikea prijavila povećanje maloprodaje od 4,5% u godini zaključno sa avgustom.

Naime, ukupna maloprodaja, koja podrazumeva i prodaju proizvoda i usluga, porasla je na 38,8 mlrd EUR sa 38,3 mlrd EUR iz perioda godinu dana ranije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.