Izvor: eKapija | Sreda, 10.10.2018.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Wizz Air uvodi novu politiku prtljaga - Besplatan unos ručne torbe u kabinu aviona od 1. novembra

Ilustracija
Wizz Air, avio prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da uvodi novu i transparentnu politiku prtljaga čiji je cilj da putnicima olakša ukrcavanje u avion i garantuje im besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona na svim letovima Wizz Aira od 01. novembra 2018. godine.

Kako se navodi u saopštenju, podaci ove avio kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljaga utiču na preko 10.000 letova godišnje, kao i da se u poslednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Aira putuje na tri dana ili manje. Zbog kraćih putovanja, WIZZ-ovi putnici nose lagan i probran prtljag. Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može uneti u kabinu.

Tako će od 01. novembra svaki putnik imati pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Wizz prioritet biti dozvoljeno da unesu i jedan kofer (55x40x23 cm).

Na osnovu reakcija putnika i promena obrazaca putovanja, Wizz Air je uveo čekirani prtljag težine do 10kg kako bi omogućio udoban let po početnoj ceni od 7 EUR.

- Želimo da svojim putnicima ponudimo najjeftinije moguće avio karte kao i transparentan uvid u politiku cena. Pojednostavljenjem proizvoda i usluga Wizz Air demokratizuje ovaj način putovanja i nudi putnicima da plaćaju u skladu sa svojim potrebama - izjavio je Johan Ejdhagen, direktor marketinga u Wizz Airu.

Rezervacije bez WIZZ prioriteta izvršene pre 10. oktobra za period putovanja nakon 01. novembra 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status WIZZ prioriteta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.