Izvor: Jugmedia | Sreda, 10.10.2018.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leskovac dobio prvi fudbalski teren sa veštačkom travom

(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Leskovac je posle više meseci najavljivanja dobio kompletno završen fudbalski teren, prvi sa veštačkom travom u tom gradu, vredan 30 miliona dinara.

Ovaj stadion, koji se nalazi na mestu nekadašnjeg pomoćnog terena stadiona Dubočica koristiće se za treniranje mlađih fudbalskih selekcija i školske ekipe, ali i za igranje utakmica, što je posebno važno u jesenjem kišnom periodu.

Za ovu investiciju grad Leskovac izdvojio je 10, a Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta 20 miliona dinara.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza otvorio je teren i sa predstavnicima lokalne samouoprave i okupljenom decom simbolično desetak minuta na novom terenu igrao fudbal.

- Grad, na čelu sa gradonačelnikom, mora da se potrudi da Leskovac u skorijoj budućnosti ima barem jedan tim koji će igrati Prvu ligu, a u perspektivi i Super ligu Srbije - poručio je Kokeza.

Lokalna samouprava je uložila i dodatna 2 miliona dinara kako bi se oko terena sa veštačkom travom podigla ograda po svim standardima FIFA.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.