NavMenu

"Ericsson" u Srbiji ima udeo od 80% u mobilnim mrežama

Izvor: Beta Sreda, 01.04.2009. 14:50
Komentari
Podeli

Bo AndersonBo Anderson

Proizvođač mrežne opreme "Ericsson" na srpskom tržištu mobilnih telekomunikacija ima udeo od 80%, izjavio je danas (1. april 2009. godine) generalni direktor "Ericsson" za Srbiju i Crnu Goru Bo Anderson (Andersson).

Anderson je novinarima kazao da je udeo te kompanije na tržištu fiksnih telekomunikacija nije veliki i da "se nada" da bi mogao da ga poveća kada bude liberalizovano tržište fiksne telefonije u Srbiji.

Kazao je da "Ericsson" planira da učestvuje u razvoju infrastrukture za uvođenje jedinstvenog broja za hitne slučajeve 112, što je najavljeno za ovu godinu, kao i u razvoju mreža za usluge elektronske vlade i informacionih sistema u zdravstvu.

Kada je reč o tržištu mobilnih komunikacija, "Ericsson" planira da zadrži udeo u Srbiji, kazao je Anderson i dodao da je imao udeo od oko 80% i u prethodne dve godine.

Anderson je kazao da "Ericsson" ne računa finansijske rezultate za svaku zemlju odvojeno i da zbog toga ne može da iznese podatke o prihodima i profitu te firme u Srbiji.

"Ericsson", prema podacima koje je izneo Anderson, u Srbiji ima 101 zaposlenog, od kojih je 96% lokalnog stanovništva, a sarađuje sa 50 do 100 lokalnih podizvođača radova.

"Ericsson", kako je naveo, nudi operaterima mreža da mu vrate opremu koju žele da odbace da bi je reciklirali, ali se još niko iz Srbije nije javio sa tim zahtevom.

Prema Andersonovoj oceni, razlog je to što u Srbiji još nije bilo zamene telekomunikacione opreme.

Kako je naveo, kada se odbačena oprema prerađuje, reciklira se 98% opreme, a dva odsto je otpad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.