NavMenu

Vodimo vas u Lidl pre otvaranja (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 09.10.2018. 14:48
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Još jedan dan građane Srbije deli od prve kupovine u Lidlu! Nemački trgovinski lanac će 11. oktobra u 12 gradova otvoriti 16 prodavnica na čijim rafovima će se naći 1.500 artikala. Pre nego prodefiluju prvi kupci diskont u Vojislava Ilića otvorio je vrata za predstavnike medija.

A tamo...

Od standardne ponude - voća, povrća, prehrambenih, suhomesnatih i mlečnih proizvoda, slatkiša i hemije, do kućnih aparata i odeće. Na policama proizvodi koje domaći potrošači nisu imali priliku da kupuju u Srbiji, pre svega Lidl brendovi, ali i oko 350 proizvoda domaćih dobavljača.

Lidl diskonti u Srbiji prostiru se na 1.440 m2, imaju 120 parking mesta i predstavljaju novi tip objekata koji kompanija gradi širom Evrope. Ako očekujete radnje poput onih u koje ste do sada odlazili u susedstvu - Hrvatskoj ili Grčkoj, bićete iznenađeni nešto, ipak, drugačijim ambijentom.

Svaka Lidl trgovina počinje pekarom, a dalje se ređaju rafovi sa konditorima, testeninom i sosevima, konzerviranim proizvodima, orašastim plodovima, čajevima, kafom, pićem... Bogata je ponuda i delikatesa, smrznutih proizvoda, mesa, mleka i mlečnih proizvoda.

U upravi garantuju "najjeftiniju potrošačku korpu u Srbiji i svakodnevno povoljne cene". Neke od onih koje će od četvrtka sačekati kupce su već poznate: banane će recimo stajati 59 dinara po kilogramu, dok će pile u Lidl mesari moći da se pazari za 119 dinara. Posebnu pažnju skreću i na neprehrambeni deo, koji objašnjavaju nije stalan, već će ponuda biti ograničena na nedeljne akcije. U okviru prve u Srbiji, u ponudi će biti razni alati, šerpe, višenamenske seckalice, muške i ženske trenerke, pižame za trudnice i decu, rančevi, plastične korpe...

(Foto: Ivana Bezarević)
Jedna od specifičnosti Lidl diskonta je i što će cene stajati iznad proizvoda, za razliku od drugih trgovina gde su vrednosti navedene ispod.

Otvoreni za nove dobavljače

Među 1.500 artikala u Lidl radnjama biće i 350 iz domaće proizvodnje.

Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija, kaže da je uspostavljena saradnja sa više od 50 proizvođača, a otvoreni su i za nove dobavljače.

- Lidl gradi dugoročna partnesrtva sa onima sa kojima uspostavlja saradnju, a uslovi koje očekujemo da dobavljači ispune pre svega se tiču kvaliteta. Jedan užički proizvođač kafe, recimo, sa kojim smo uspostavili saradnju uveo je kroz ovo partnerstvo IFS sistem, i to je veoma dobar primer iz prakse.

(Foto: Ivana Bezarević)
Lidl je u Srbiji, podsetimo, zaposlio 1.500 ljudi, od čega oko 1.000 prodavaca. Radna nedelja ograničena je na 5 dana a svaki dodatni sat, najavljuju, biće plaćen.


Sve Lidl trgovine svakodnevno će raditi od 8-22h.

Još 7 prodavnica do kraja 2018.

Od 16 Lidl radnji koje će biti otvorene 11. oktobra, 5 je u Beogradu, a do kraja godine očekuje se da bude otvoreno još 7 Lidl prodavnica - na Adi u Beogradu, u Vršcu, Inđiji, Jagodini, Kikindi, Kruševcu i Pančevu. Sa investicijama će, najavljuju, nastaviti i u godinama koje dolaze. Razmišljaće se i o daljoj nagradnji i inovacijama, poput mogućnosti za online kupovinu.

Kroz Lidl diskont u Vojislava Ilića prošetajte i kroz našu galeriju.

Ivana Bezarević

Fotogalerija
Lidl u Vojislava Ilića
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.