Izvor: Klix | Ponedeljak, 08.10.2018.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodik, Džaferović i Komšić novi članovi Predsedništva BiH

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić obratio se javnosti kako bi potvrdio da Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić ubedljivo vode u trci za članove Predsjedništva BiH.

On je predstavio rezultate za nivoe vlasti, ističući da je CIK obradio 86,13% glasačkih mesta.

Milorad Dodik (SNSD) izabran je za člana Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda sa 53,87% glasova, a iza njega se nalazi Mladen Ivanić (Savez za pobedu) koji je dobio 42,95% glasova.

Na izborima za člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, najviše glasova dobio je Šefik Džaferović (37,17%), a iza njega je Denis Bećirović (33,49%). Na trećem mestu nalazi se Fahrudin Radončić koji je osvojio tek 12,87% glasova.

Petrić je prezentovao i podatke koji se odnose na izbor člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, ističući da je najviše glasova dobio Željko Komšić (51,56%). Iza Komšića nalazi se Dragan Čović koji je dobio 36,91% glasova.


Željka Cvijanović nova predsednica RS

Naredna predsednica Republike Srpske biće Željka Cvijanović (SNSD), koja je dobila 47,5% glasova, a sledi je Vukota Govedarica (Savez za pobedu)) sa 42,72% glasova.

Petrić je potvrdio da u trci za potpredsednika RS iz reda bošnjačkog naroda vodi Ramiz Salkić, dok u trci za potpredsednika RS iz hrvatskog naroda vodi Josip Jerković.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.