Izvor: Južne vesti | Nedelja, 07.10.2018.| 20:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sportski kompleks Rovče u Nišu dobija nove refletkore, video-nadzor, atletsku staza i alarmni sistem

Ilustracija (Foto: DJTaylor/shutterstock.com)
U Nišu su 5. oktobra svečano otvoreni rekonstruisani tereni u Rovčetu u Tvrđavi, koji su izgrađeni sredinom prošlog veka, a bili su dom niškog rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike i simbol "Majskog turnira". Najavljeno i postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staza za trčanje i alarmnog sistema.

Tereni u blizini glavne autobuske stanice i pijace, na kojima su se igrale prvoligaške utakmice, a koji su bili zapušteni, dobili su potpuno nov izgled. Priliku da prvi isprobaju terene prekrivene tartan-stazom imale su mlade rukometašice Naise.

Novu sportsku ponudu obišli su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, većnik za sport Branislav Kačar i drugi predstavnici Grada.

- Zahvaljujući podršci države, projekat vredan 60 miliona dinara, sa ponosom možemo da kažemo, služi svrsi, mladima, sportistima, građanima, a koristiće se sigurno i za kulturne sadržaje - rekao je Bulatović.

Prvom fazom radova završena je rekonstrukcija terena, a uskoro bi trebalo da usledi i druga faza, vredna 20 miliona, kaže Bulatović. Kao što je i ranije najavljeno, u drugoj fazi rekonstrukcije Rovčeta predviđeno je postavljanje reflektora, video-nadzora, atletske staze za trčanje i alarmnog sistema.

- Kroz drugu fazu, pored fizičkog obezbeđenja, biće i kamera, posebne rasvete i signalne opreme koja će obaveštavati na vreme u slučaju bilo kakvih problema - dodao je Bulatović.

Sanacija i čišćenje bedema Tvrđave bi trebalo da budu deo posebnog projekta koji finansiraju Vlada Srbije i Grad Niš, a Bulatović kaže da je priprema toga u toku.

Podsetimo, Rovče je nekada bilo centar rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, dom Železničara, Ergonoma, simbol za "Majski turnir" i sportski Niš, ali je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo prepušteno samo sebi, propadalo i bilo zapušteno. Prva faza rekonstrukcije ovih terena najavljena je 2016. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.