Izvor: eKapija | Petak, 05.10.2018.| 13:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za razvoj ženskog inovativnog preduzetništva 44,6 miliona dinara - Potpisano još 5 ugovora

Sa dodele
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, potpisao je ugovore o dodeli 44.603.000 dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave Gradom Loznicom, opštinom Mali Zvornik, opštinom Kosjerić, kao i predstavnicima organizacija koje su konkurisale za sredstva zajedno sa Gradom Novim Sadom i Gradom Kikindom.

Sredstva se dodeljuju u okviru Programa za promociju i razvoj ženskog inovacionog preduzetništva koje sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Sredstva će, navedeno je u saopštenju Kabineta, biti usmerena na sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, za sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, za inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, a između ostalog, i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija od strane žena.

- Želimo da razvijamo žensko inovaciono preduzetništvo i za te namene ove godine opredelili smo 100 miliona dinara. Nedavno smo potpisali prvih devet ugovora, sada potpisujemo još pet, a biće ih još. Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje startap kompanije, da slede svoje snove i postanu uspešne preduzetnice - rekao je Popović.

On je istakao da ovaj program nije samo namenjen mladim tehnološkim preduzetnicama, već i domaćicama u seoskim sredinama koje imaju dobre ideje i žele da budu preduzetnice.

- Dobili smo odlične prijave koje se odnose na razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u manjim sredinama. To je sjajna šansa za te opštine da povećaju rast i zapošljavanje i zaustave odliv ljudi u gradove - rekao je Popović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.