NavMenu

Razvojna agencija Vojvodine od osnivanja obezbedila više od 1.000 radnih mesta u pokrajini

Izvor: eKapija Petak, 05.10.2018. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u četvrtak (4. oktobar 2018. godine) Razvojnu agenciju Vojvodine i ocenio da je ona od osnivanja, u proteklih godinu i po dana, postigla značajne rezultate, naročito u delu konkretnih podsticaja privredi, obezbedivši više od 1.000 novih radnih mesta na teritoriji AP Vojvodine.

- Razvojna agencija Vojvodine je efikasna poluga ekonomskog razvoja pokrajine sa konkretnim rezultatima koje merimo brojem realizovanih ugovora i novih radnih mesta - izjavio je Mirović i dodao da su značajni rezultati ostvareni i u delu pružanja podrške sprovođenju politike ruralnog razvoja.

Kako je naveo, Pokrajinska vlada uložila je više od 6 mil EUR za podsticaje Razvojnoj agenciji Vojvodine, za nova radna mesta i nabavku najsavremenije tehnološke opreme u 16 kompanija.

- Zadovoljan sam rezultatima i u sledećoj godini pružićemo veći obim finansiranja svih programa koje realizuje Razvojna agencija Vojvodine, a za kojima je sve veće interesovanje - naveo je predsednik Mirović.

Mirović je prisustvovao i potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i četiri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Poljoprivrednog, Ekonomskog, Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka, kojim su definisane zajedničke aktivnosti na realizaciji razvojnih projekata i povezivanju privrednog i naučnog sektora.


Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj izjavio je da je ta agencija ostvarila značajne rezultate otvaranjem novih radnih mesta, povezivanjem velikih kompanija sa malim privrednicima, kao i predstavljanjem privrednih potencijala pokrajine na međunarodnim sajmovima u Evropi.

- Osnovali smo i sektore za promociju i fondove za podršku domaćoj privredi, te očekujemo da u narednom periodu ostvarimo još zapaženije rezultate koji će doprineti ekonomskom razvoju Vojvodine - istakao je Žeželj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.