Izvor: eKapija | Petak, 05.10.2018.| 09:57

Razvojna agencija Vojvodine od osnivanja obezbedila više od 1.000 radnih mesta u pokrajini

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u četvrtak (4. oktobar 2018. godine) Razvojnu agenciju Vojvodine i ocenio da je ona od osnivanja, u proteklih godinu i po dana, postigla značajne rezultate, naročito u delu konkretnih podsticaja privredi, obezbedivši više od 1.000 novih radnih mesta na teritoriji AP Vojvodine.

- Razvojna agencija Vojvodine je efikasna poluga ekonomskog razvoja pokrajine sa konkretnim rezultatima koje merimo brojem realizovanih ugovora i novih radnih mesta - izjavio je Mirović i dodao da su značajni rezultati ostvareni i u delu pružanja podrške sprovođenju politike ruralnog razvoja.

Kako je naveo, Pokrajinska vlada uložila je više od 6 mil EUR za podsticaje Razvojnoj agenciji Vojvodine, za nova radna mesta i nabavku najsavremenije tehnološke opreme u 16 kompanija.

- Zadovoljan sam rezultatima i u sledećoj godini pružićemo veći obim finansiranja svih programa koje realizuje Razvojna agencija Vojvodine, a za kojima je sve veće interesovanje - naveo je predsednik Mirović.

Mirović je prisustvovao i potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i četiri fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Poljoprivrednog, Ekonomskog, Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka, kojim su definisane zajedničke aktivnosti na realizaciji razvojnih projekata i povezivanju privrednog i naučnog sektora.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj izjavio je da je ta agencija ostvarila značajne rezultate otvaranjem novih radnih mesta, povezivanjem velikih kompanija sa malim privrednicima, kao i predstavljanjem privrednih potencijala pokrajine na međunarodnim sajmovima u Evropi.

- Osnovali smo i sektore za promociju i fondove za podršku domaćoj privredi, te očekujemo da u narednom periodu ostvarimo još zapaženije rezultate koji će doprineti ekonomskom razvoju Vojvodine - istakao je Žeželj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.